Radost strelca Vanakena (levo)
Radost strelca Vanakena (levo)

Briž uništio snove LASK-u sa bele tačke

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 22:53

Vicešampion Belgije bolji od predstavnika Austrije u gostima - 0:1

Vicešampion Austrije LASK iz Linca izgubio je "utakmicu veka" pred svojom publikom i posle prvog meča značajno smanjio šanse da se u debitantskom nastupu u plej-ofu dokopa grupne faze Lige šampiona. Nije Briž oduševio večeras, ali je na iskustvo i kvalitet stigao do jednog gola i to sa bele tačke koji mu daje veliku prednost pred revanš koji se igra u Belgiji sledeće nedelje.

Presudio je centarfor gostiju Hans Vanaken, koji je u desetom minutu uspešno realizovao najstrožu kaznu, koja je možda i prestrogo bila dosuđena. Domaći štoper i kapiten Trauner je bio nesmotren, zakačio je gostujućeg napadača Opendu, a poljski sudija Marčinjak odmah pokazao na penal. VAR nije uočio ništa sporno i Briž je stigao do pobede u ranoj fazi utakmice.

Izabrane vesti

Imaće domaći za čim da žale, posebno za prilikama iz prvih pet minuta kada su mogli da povedu sa velikih 2:0. Ranfldt je umalo neprecizno šutirao u prvom minutu dok je Žoao Klaus u četvrtom pogodio stativu sa spoljne strane. Nesrećni penal smo već opisali, a taj detalj kao da je ubio želju u igračima LASK-a da urade nešto dobro za sebe i svoje navijače večeras. Iako su imali inicijativu, slabo su stvarali šanse pa u na kraju i zasluženo izgubili.

Briž se pokazao kao jako dobra ekipa, sa autoritetom, a u drugom poluvremenu je propustio dobre šanse da reši pitanje pobednika ovog dvomeča.

Kiša koje je padala u drugih 45 minuta kao da je dodatno omela domaćine, ali je golman Šlager sa nekoliko odbrana sačuvao mrežu i nade autsajdera da bi u revanšu mogao do iznenađenja. Kako je Briž večeras igrao, deluje da je to neizvodljivo i da će vicešampion Belgije od jeseni ponovo igrati u evropskoj eliti, a LASK dobiti utehu u grupnoj fazi Lige Evrope.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA - PRVI MEČEVI

Utorak
APOEL - Ajaks 0:0

Kluž - Slavija Prag 0:1 (0:1)
/Masopust 28/

LASK Linc - Klub Briž 0:1 (0:1)
/Vanaken 10. penal/

Sreda
21.00: (1,60) Dinamo Zagreb (3,80) Rozenborg (6,00)
21.00: (2,10) Olimpijakos (3,20) Krasnodar (3,80)
21.00: (1,90) Jang Bojs (3,40) Crvena zvezda (4,30)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte i drugu epizodu Mozzartove serije Ekipizza...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara