Hans Vanaken slavi gol (©AFP)
Hans Vanaken slavi gol (©AFP)

Briž preživeo Genk i uzeo mu bod posle više od godinu dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 22:46

Obe ekipe vezale po dva remija u prvenstvu, profitirao Sen Žiluaz

Na kraju osmog kola belgijskog prvenstva najzadovoljniji može da bude Sen Žiluaz. Posle dva uzastopna trijumfa klub iz Brisela prišao je Gentu na samo dva boda zaostatka, a dobra okolnost je i to što su direktni konkurenti za visok plasman, Klub Briž i Genk odigrali nerešeno 1:1 (0:1), te ostali iza na tabeli.

Nije ovaj bod naročito odgovarao jednima ili drugima, ali domaćin može da bude zadovoljniji istim iz dva razloga. Prvo, zato što je prekinuo niz od tri poraza u direktnim sudarima sa aktuelnim vicešampionom Belgije, onda i zato što je veći deo utakmice odigrao slabije, u podređenom položaju.

Izabrane vesti

Dugo je Briž bio bez šuta u okvir gola i delovalo je da Genk može do nove pobede bez mnogo muke, ali kada je zagustilo domaćin je zaigrao dosta bolje i pre svega postao opasniji po gol što se pozitivno odrazilo na rezultat.

Čekao se dugo da proradi Hans Vanaken i čim je on postigao gol bilo je mnogo lakše. Iskusni strelac stigao je do svog drugog pogotka u prvenstvu polepe asistencije mladog Maksima de Kujpera koji se sve više kristališe kao jedan od najvažnijih igrača u sastavu Briža, toliko da još nije propustio ni minut fudbala u ovoj sezoni. Vanaken definitivno obožava da zatrese mrežu protiv Genka pošto mu je ovo šesta uzastopna utakmica protiv istog rivala da to čini!

Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaćin je kidisao ka golu, ali nije uspeo da stvori pravu šansu da još jednom zatrese mrežu. Pre nego što je Briž krenuo u totalnu ofanzivu, Genk je zasluženo vodio. Od samog starta Genk je pretio i tražio pukotinu u odbrani, Zećiri je nekoliko puta dobro testirao Simona Minjolea, ali bez sreće. Gol za vođstvo postigao je je Bilal El Kanus pred sam odlazak na odmor uz asistenciju Danijela Munjoza. Gosti su bili daleko opasniji u uvodnih 45 minuta, ali nisu uspeli da stignu do možda još jedne recke koja bi nesumnjivo značajnije uticala na nastavak susreta.

Početak duela obeležilo je pojavljivanje nekadašnjeg fudbalera Briža Noe Langa, danas PSV Ajndhovena, koji je izveo početni udarac.

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

Antverpen - Gent 0:0

Četvrtak

Molenbek - Union Sen Žiloaz 2:3 (2:2)

/Gaj 42, Dvomo 45 - Nilson 12, Amura 32, Lapusin 90+6/

Klub Briž - Genk 1:1 (0:1)

/Vanaken 67 - El Kanus 45+1/



tagovi

Klub BrižHans VanakenNoa LangGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara