Kameron Puertas i Anders Drejer (©Reuters, ©AFP)
Kameron Puertas i Anders Drejer (©Reuters, ©AFP)

Briselski derbi u kojem se očekuje dominacija Danaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 12:31

Union Sen Žiloaz bez najboljeg strelca Amure igra sa Anderlehtom u četvrtfinalu Kupa Belgije

Vreme je za derbi u Briselu! Union Sen Žiloaz se sastaje sa Anderlehtom u četvrtfinalu Kupa Belgije. Domaćini su trenutno vodeći u belgijskoj Župiler Pro ligi, a gosti ga prate. Okršaj stoga predstavlja apsolutno vrhunsku borbu za plasman u polufinale.

Domaći tim se oslanja na prednost poznatog okruženja protiv gradskog rivala. U ligi je izgubio samo jednu od 10 utakmica pred svojim navijačima. Snaga Union kod kuće bila je evidentna i u Ligi Evrope, kada su plavo-žuti uspeli da savladaju Liverpul. Iako se tim Jirgena Klopa takmičio sa B timom, osvojeni bodovi protiv lidera Premijer lige je naravno i dalje veoma impresivni.

Izabrane vesti

Union je već dva puta osvojio Kup Belgije. S druge strane, ne mogu da se pronađu savremeni svedoci jer trijumfi datiraju iz 1913. i 1914, dakle pre više od 100 godina. Međutim, kadrovski, šanse za pobedu protiv Anderlehta nisu dobre. Razlog je odsustvo Mohameda Amure. Najbolji strelac tima trenera Aleksandra Blesina postigao je 13 golova na 15 prvenstvenih utakmica, ali trenutno nije u sastavu jer je sa nacionalnim timom Alžira na Afričkom kupu nacija.

20.30: (1,85) Union Sen Žiloaz (3,50) Anderleht (4,40)

Bez 23-godišnjaka, napad ekipe da Duden-Parka je znatno manje kvalitetan. Koliko su plavo-žuti inače jaki kod kuće, vidi se i po tome što su u sedam od osam domaćih pobeda u Župiler ligi već na poluvremenu bili u vođstvu.

------------

Sve mečeve Kupa Belgije možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.

------------

Anderleht još jednom nije uspeo da se kvalifikuje za evropska takmičenja prethodne sezone i može u potpunosti da se koncentriše na domaća takmičenja. Do sada je danski trener Brajan Rimer veoma zadovoljan učinkom svog tima. Ljubičasti su na drugom mestu, i posle dužeg vremena ponovo se bore za osvajanje prvenstva. Za belgijskog rekordera ovo je melem na rane iz poslednjih nekoliko godina, u kojima Anderleht često nije uspevao da ispuni svoje visoke standarde.

Ovosezonski učinak RSC-a ima jaku dansku notu, i to ne samo zbog trenera. Tačnije, najviše duguje dvojici napadača Kasperu Dolbergu i Andersu Drejeru. Danski udarni tandem postigao je 23 od 39 golova Ljubičastih ove sezone.

Uz to, gosti imaju veoma uspešan učinak u Kupu Belgije. Samo je Klub Briž sa 11 pehara uspešniji od Anderlehta sa devet trofeja. Ipak, poslednja uspešna misija u Kupu je bila pre čak 16 godina.

Povrh toga, Anderlehtova forma je dobra. Gosti nisu izgubili od sredine oktobra, odnosno od poraza u belgijskom Klasiku od Standarda iz Liježa. Umesto toga, dve trećine od 12 narednih utakmica u ligi i Kupu Belgije završio je pobedama.

KUP BELGIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Gent - Klub Briž 0:1 (0:1)

/Tijago 17/

Sreda

18.30: (5,40) Leven (3,80) Antverpen (1,65)

20.00: (3,45) Ostende (3,45) Molenbek (2,00)

20.30: (1,85) Union Sen Žiloaz (3,50) Anderleht (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BelgijeUnion Sen ŽiloazAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara