©Reuters
©Reuters

Brentford kupio vezistu iz Napolija za 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 10:57

Prodat Jens Kajuste, Italijani novac prosleđuju za otkup Bilija Gilmura iz Brajtona

Napoli radi na obezbeđivanju sredstava za dejstvovanje na fudbalskom tržištu, a u tu svrhu je i dogovoren transfer Jensa Kajustea u Brentford. Engleski klub će dovesti igrača na jednogodišnju pozajmicu, uz obavezan otkup od 12.000.000 evra na kraju sezone.

Kajuste očigledno nije bio po meri novog šefa struke na stadionu Dijego Armando Maradona, Antonija Kontea, pa Napoli nije previše zatezao. Ostalo je još samo da Šveđanin stigne na Ostvro, odradi medicinske preglede i zaduži dres novog kluba.

Izabrane vesti

Posle sve viđenog u Napulju, utisak je da Kajuste (24) nije opravdao očekivanja. Stigao je iz Rena prošlog leta za 12.000.000 evra, zabeležio je 35 nastupa u čitavoj sezoni, ali nije uspeo da se nametne kao jedan od glavnih igrača u timu. Čelnicima Napolija je očigledno bilo stalo da povrate uloženi novac, ne računajući lična primanja igrača, i u tome se uspelo.

Kako se može čuti u tržišnim krugovima, uprava Napolija intenzivno radi na tome da Antoniju Konteu obezbedi novog veznog igrača, pa je izvršila ozbiljan protisak na upravu Brajtona u vezi sa transferom Bilija Gilmura. Situacija je slična kao i sa Kajusteom, prva ponuda italijanskog kluba od 10.000.000 evra i bonuse je odbijena. Englezi traže 12.000.000 i bonus. Napolitanci će morati da pojačaju ponudu, a mogli bi to učine sada kad su završili posao oko prodaje Kajustea.

Škot je silno obećavao kada je u postao prvotimac u Čelsiju, ali nije ispunio očekivanja na Stamford Brdižu. U poslednje dve sezone izrastao je u Brajtonovog standardnog prvotimca, pa ostaje da se vidi kako će se snaći na Apeninma. Napoli i Gilmur su se dogovorili oko ličnih uslova, ostalo je još samo da klubovi pronađu zajednički jezik.


tagovi

Jens KajusteLetnji prelazni rok 2024BrentfordNapoliTransferi uživotransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara