(Reuters)
(Reuters)

Brenftord napokon pokazao ubitačni instinkt i naplatio ludi juriš

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 18:22

Bouven rasturio odbranu Ipsviča, prelep gol Buonanotea doneo trijumf Lesteru

U prethodna tri kola je Brentford davao golove u prvom minutu mečeva što nikada nikome u istoriji Premijer lige nije pošlo za rukom. Ali, nisu pobedili ni u jednoj od te tri utakmice. Štaviše, osvojili su samo bod… Danas je Brentford opet krenuo u ludi juriš od starta i konačno ga naplatio. Napokon su pokazali nerv da ubiju utakmicu nakon vođstva i razbili Vulverhemton - 5:3.

Nisu poveli baš u prvom minutu, ali jesu u drugom. Nejtan Kolins je glavom zatresao mrežu Vukova i opet je sve krenulo po starom. Brentford je primio gol posle samo dva minuta vođstva. Semedo je probio po desnoj strani i namestio gol Mateusu Kunji.

Izabrane vesti

Prekid je doneo i drugo vođstvo domaćinu. Opet je Kolins bio u skoku i iznudio faul Lemine koji je Embuemo sa bele tačke pretvorio u vođstvo. Ali, ponovo su i Vulvsi uzvratili po krilu. Ovoga puta je puklo po desnom boku domaćih. Probio je levi bek Et Nuri, a Larsen je njegove sentaršut skrenuo u mrežu.

Posle nepunih pola sata igre su gledaoci u Brentfordu već videli četiri gola. I nije bio kraj! Radost Vulvsa zbog izjednačenja je ovog puta trajala manje od 90 sekundi. Norgor se našao u šansi nakon lepog dodavanja Janelta i iz prve probušio Sema Džonstona.

Ali, ovog puta Brentford nije čuvao vođstvo i krenuo je svim silama napred po još. Dva sjajne šanse je imao Kevin Šade, da bio u nadokandi prvog poluvremena još jedan prekid došao glave gostima. Itan Pikok je bio najviši u skoku i ubio poslednji nagon Vukova za preživljavanjem. Prvi put posle dve godine i maltretiranja Mančester Junajteda, Brentford je dao četiri gola za poluvreme. I ovog puta nije prokockao kapital. Peti gol je stigao u finišu kada je Karvljao natrčao na otpadak posle odbrane Džonstona. Od Bretforda su do sada efikasniji samo Mančester Siti, Arsenal i Čelsi…

Ludo je počelo i na meču Vest Hema i Ipsviča gde je domaćin takođe bio ubedljiv na kraju – 4:1. Posle samo 48 sekundi meča je Majkl Antonio pogodio nakon greške Kalvina Filipsa i dobre asistencije Džeroda Bouvena koji je danas rasturio odrbanu Traktorista.

Ipsvič je ubrzo izjednačio preko Lijama Delapa koji igra u sjajnoj formi, ali je i Areola mogao bolje da interveniše. Vest Hem je igrao mnogo bolje i bilo je samo pitanje momenta kada će opet da povede. Kudus je pogodio stativu udracem glavom, ali se ubrzo ispravio. Antonio je glavom pogodio prečku, a lopta se odbila Kudusu koji je pogodio za 2:1. Nakon velike greške golmana gostiju Murića, Bouven je golom za 3:1 rešio utakmicu, a novom asistencijom za Paketu stavio tačku na sjajan dan za njega i Čekićare.

Lester je tukao Bornmut 1:0 zahvaljujući majstoriji mladog Fakunda Buonanotea koji blista na pozajmici iz Brajtona. Argentinac je izlomio zemljaka Senesija i jakim šutem pod prečku u 16. minutu postigao jedini gol na meču. Pretio je Bornmut u drugom poluvremenu, dva puta pogađao okvir gola, ali nije izbegao poraz.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Kristal Palas - Liverpul 0:1 (0:1)

/Žota 9/

Mančester Siti - Fulam 3:2 (1:1)

/Kovačić 32, 47, Doku 82 - Pereira 26, Muniz 88/

Vest Hem - Ipsvič 4:1 (2:1)

/Antonio 1, Kudus 43, Bouven 49, Paketa 69 - Delap 6/

Brentford - Vulverhempton 5:3 (4:2)

/Koins 2, Embuemo 20, Norgor 28, Pinok 45+2, Karvaljo 90 - Kunja 4, Larsen 26, Ait Nuri 90+3/

Arsenal - Sautempton 3:1 (0:0)

/Haverc 58, Martineli 68, Saka 88 - Arčer 55/

Lester - Bornmut 1:0 (1:0)

/Buonanote 16/

18.30: (3,15) Everton (3,45) Njukasl (2,25)

Nedelja

15.00: 81,50) Čelsi (4,30) Notingem Forest (6,50)

15.00: (2,25) Aston Vila (3,35) Mančester Junajted (3,05)

17.30: (3,15) Brajton (3,70) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fakundo BuonanoteDžerod Bouen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara