Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Bregzit koči Rangnikovu vizu, Kerik vodi Junajted u derbiju s Arsenalom, mediji najavljuju rastanak s Pogbom

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 14:01

Britanski propisi usporavaju rokadu za kormilom mančesterskog tima

Birokratija kao problem za Mančester junajted. Majkl Kerik će i u derbiju sa Arsenalom u četvrtak sedeti na klupi engleskog velikana, pošto Ralf Rangnik još nije dobio britansku radnu dozvolu, pa će morati da sačeka pre no što i počne sa pravim radom.

U klubu se nadaju da će kompletnu papirologiju srediti na vreme za nedeljni okršaj sa Kristal Palasom na Old Trafordu, ali protiv Arsenala Kerik će sedeti na klupi i raditi verovatno po smernicama novog šefa.

Izabrane vesti

Mada je i Kerik korektno obavio svoj deo posla, savladao je Viljareal sa 2:0 i odveo Junajted u grupnu fazu Lige šampiona, a zatim na Stamford Bridžu uzeo bod u derbi meču sa Čelsijem.

Sada sledi Arsenal, tim Mikela Artete izgleda značajno bolje nego ranijih sezona, u proteklih pet kola upisao je četiri pobeda, izuzimajući onaj debakl na gostovanju kod Liverpula (0:4) i izbio na deobu četvrtog mesta na tabeli sa Vest Hemom.

četvrtak, 21.15

(2,10) Mančester junajted (3,50) Arsenal (3,80)

Treba ipak reći da su Tobdžije ove sezone dosta glatko izgubile i od Čelsija (0:2) i od Mančester Sitija (0:5), ali ni Junajted, bar pod vođstvom Olea Gunara Solskjera, nije delovao kao tim koji može da se takmiči sa najjačima u Premijer ligi.

Svi jedva čekaju da vide koji će biti prvi Rangnikovi potezi, pa tako lokalni Mančester Ivning Njuz već spekuliše da bi Doni van de Bek mogao da bude najveći dobitnik promene trenera, jer je idealan za ulogu centralnog veznog u formaciji 4-4-2 za koju je Nemanja Matić – kako se ocenjuje – previše spor. U pitanje se dovodi i status Bruna Fernandesa, jer u Rangnikovom sistemu navodno nema mesta za takvog igrača. Naravno, ovo su sve medijske spekulacije, a teško da je bilo u Engleskoj imao priliku da zaviri u Rangnikovu glavu.

Međutim, sve je veći pritisak na klupsku upravu da se ratosilja plata Džesija Lingarda i Pola Pogbe, kad već ovaj prvi nije starter, dok Francuz ionako godinama drži otvorenom mogućnost da napusti Mančester. U martu puni 29 godina, na leto mu ističe ugovor, Mino Rajola će sigurno tražiti ogroman novac i za igrača i za sebe, pitanje je da li Pogba opravdava toliku investiciju.

Istovremeno će nadležni organi odlučivati da li Rangnik zaslužuje svoje radno mesto. Naime, posle izlaska Velike Britanije iz Evropske unije strani treneri automatski dobijaju vizu ako su u proteklih pet godina minumum 36 meseci kumulativno - ili 24 meseca uzastopno - sedeli na klupi nekog prvoligaša. Rangnik je u tom periodu svega 11 meseci proveo kao trener u Lajpcigu, jer je većinu vremena provodio na direktorskim pozicijama, pa Junajted sada treba da nezavisnoj komisiji dokaže da je reč o strategu "najvišeg kalibra" koji će "značajno da doprinese razvoju engleskog fudbala".


tagovi

Pol PogbaRalf RangnikDoni van de BekMajkl Kerik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara