Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Breda brani četiri gola razlike u revanšu baraža za promociju

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 14:43

Ekscelzior samo čudo spasava u najjačem holandskom rangu

Roterdam sasvim izvesno ostaje bez jednog tima u Erediviziji. Deluje nerealno da bi Ekscelzior mogao da protiv Brede uspe da nadoknadi minus od četiri gola u revanšu baraža za popunu najjačeg holandskog ranga (18.00).

NAC se jednom nogom vratio u Erediviziju posle ubedljive pobede od 6:2 u prvoj utakmici, i imaće za cilj da završi posao protiv u nedelju. Drugoligaš je maksimalno iskoristio to što je Ekscelzior ostao na terenu sa devet igrača u utorak uveče, tako da ima četiri gola prednosti pred odlučujući meč u Roterdamu.

Izabrane vesti

Pošto je zauzela poslednje osmo mesto u ovosezonskom plej-ofu za promociju, i ti zbog bolje gol-razlike, Breda je ušla u odličnu seriju. Nekadašnji holandski nacionalni šampioni su u dva meča eliminisali Rodu, a potom i Emen i rezervisao je mesto u finalu, gde je neočekivano lako stekao visoku zalihu.

18.00: (1,80) Ekscelzior (3,90) Breda (4,20)

Izvanredna pobeda od 6:2 na stadionu Rat Ferleg ostavlja ekipu Žan-Pola van Gastela neporaženom u devet utakmica zaredom, a do sada su njegovi puleni postigli 18 golova u samo pet mečeva plej-ofa.

Stoga, povratak u Erediviziji čeka na klub koji je poslednji put ispao iz nje 2019. godine - osim ako Ekcelzior ne izvuče nekog "keca iz rukava". Šef struke Van Gastel, rođen u Bredi, verovatno neće prihvatiti bilo kakav pad u standardima, jer se priprema da poslednji put upravlja klubom iz rodnog grada pre odlaska. Na njegovo mesto dolazi belgijski trener Karl Hufkens.

Iako je delimično objašnjeno time što je veći deo meča imao najmanje jednog igrača manje, kolaps Ekscelziora sredinom sedmice bio je veliko iznenađenje, pošto je prethodno pobedio ADO Den Hag rezultatom 9:2 u dve utakmice.

Igrači Marinusa Dijkhujzena sada se vraćaju na svoj teren i treba im čudo da zadrže status člana Eredivizije, u kojoj su nedavno završili na 16. mestu.

EREDIVIZIJA, BARAŽ ZA POPUNU - REVANŠ

Nedelja

18.00: (1,80) Ekscelzior (3,90) Breda (4,20), prvi meč 2:6

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaBredaEkscelzior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara