Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazilski velikani slave podvig Santosa, crno-beli sa drugom postavom iznenadili Sao Paulo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 22:02

Sjajna uvertira Kukinih izabranika pred revanš polufinala Libertadoresa sa Bokom Juniors

Santos ove sezone neće biti šampion Brazila, ali večerašnji podvig na Morumbiju u 29. kolu dodatno bi mogao da zakuva truku za pehar namenjen pobedniku Brazileira. Suprotno svim očekivanjima crno-beli su sa maltene potpuno izmenjenim timom u odnosu na prvu utakmicu polufinala Libertadoresa protiv Boke uspeli da sapletu lidera Sao Paulo, a lista onih kojima je večeras Santos omiljeni klub nije mala – 0:1.

Očekivali su i trikolori da će sastav sa Vile Belmiro ući u utakmicu bez nosilaca igre. Jedini starter koji je od prvog minuta igrao i utakmicu na Bombonjeri pre par dana bio je Braga Ribeiro i čitav splet okolnosti nesumnjivo je uticao na četu Fernanda Diniza da se opusti i doživi drugi vezani poraz.

Izabrane vesti

Sredinom decembra Korintijans, pre tri dana Bragantino, večeras Santos za ukupno treći poraz Sao Paula u poslednjih pet prvenstvenih duela – šest od 15 mogućih bodova, premalo za tim koji se ozbiljno nameračio na prvu titulu šampiona države od 2008. godine. Ne samo da su Dani Alveš i saigrači ostavili dodatni prostor konkurenciji da ih sustigne već su dozvolili da Morumbi izgubi epitet tvrđave koji ga je krasio poslednjih 19 utakmica, odnosno od sredine avgusta 2020. godine.

Prvo poluvreme bez previše uzbuđenja izuzev stative Artura Gomeša iz 23. minuta kada je samo sreća spasila Trikolore. Međutim, Santos nije mnogo žalio za propuštenom prilikom već je samo što je počelo drugo poluvreme došao do prednosti. Poklekla je odbrana domaćina, Žobson se izmigoljio između dvojice čuvara i špicem iz kolena matirao Volpija koji je, čini se, morao bolje da reaguje.

Sao Paulo je jurio rezultat, odmagala mu je jaka kiša u najmnogoljudnijem gradu južne zemljine polulopte, ali nije uspeo da se vrati protiv tima kojem je ovo bila tek druga pobeda na poslednjih deset gostovanja u svim takmičenjima.

Domaći su uputili čak 26 udaraca ka golu Džona Paula koji polako ali sigurno izrastao u Heroja. Šest puta su izabranici trenera Diniza gađali u ovir gola, svih šest puta je Paul spuštao roletnu uz spektakularnu intervenciju u 84. minutu posle udarca talentovanog Brenera, momka kojeg nazivaju brazilskim Erlingom Halandom i koji je na meti nekolicine evropskih klubova.

Na kraju popularne Ribe slave pobedu u San-Sao derbiju koja ih neće dati nadu da mogu do titule, ali koja im je udahnula dovoljno samopouzdanja da još spremniji dočekaju revanš sa Bokom na svojoj Vili Belmiro i pokušaju da obezbede finale Libertadoresa koji su poslednji put osvojili 2011. godine. Za to vreme, njihovu pobedu slave Internasional, Atletiko Mineiro, Gremio i Palmeiras, a još više bi joj se radovao Flamengo da ga na Marakani nije iznenadila Seara (0:2).

BRAZIL 1 – 29. KOLO

Subota

Koritiba - Atletiko PR 0:1 (0:1)

Sport Resife - Palmeiras 0:0

Nedelja

Fortaleza - Gremio 0:0

Sao Paulo - Santos 0:1 (0:0)

/Žobson 46/

Flamengo - Seara 0:2 (0:1)

/Vinisijus 13, Ramos de Fonseksa 90/

Atletiko GO - Baija u toku

Internasional - Gojas u toku

Ponedeljak

00.30: (2,55) Vasko da Gama (3,10) Botafogo (2,90)

Utorak

00.00: (2,90) Bragantino (3,25) Atletiko Mineiro (2,50)

Četvrtak

01.30: (2,15) Korintijans (3,05) Fluminense (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazileiraoBrazil 1SantosSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara