Estevao i Savarino (©Reuters)
Estevao i Savarino (©Reuters)

Brazilski sudar za četvrtfinale Libertadoresa - Estevao ili Almada? Palmeirasu treća sreća

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 23:00

Tim iz Rija ima gol viška (2:1) pred noćašnji (02.30) duel u Sao Paulu protiv Verdaa u revanšu osmine finala najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike

Ništa novo u najjačem klupskom takmičenju Južne Amerike, Kopa Libertadores. Klubovi iz Brazila vode glavnu reč. U četvrtfinalu ćemo da gledamo obračun branioca krune Fluminensea i Atletiko Mineira. Kolo Kolo je već u osam najboljih posle eliminicije kolumbijskog Juniora iz Barankilje, a verovatno će tamo da se nađu i brazilski, argentinski i urugvajski velikani, Flamengo, River Plejt i Penjarol. Sao Paulo je na bliži četvrtfinalu posle 0:0 u Montevideu protiv Nasionala, dok će najveće borba za narednu fazu elitnog takmičenja na Zelenom kontinentu da se vodi u brazilskom obračunu Palmeirasa i Botafoga.

Pre sedam dana je tim iz Rija slavio protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Brazila sa 2:1, a tim Abela Fereire noćas (02.30) pred svojim navijačima u Sao Paulu juri minus. Palmeiras ne blista poslednjih nekoliko nedelja. Tek je za vikend pobedio posle četiri kola bez trijumfa u Brazielirau, i to protov gradskog rivala Sao Paulo sa 2:1.

Izabrane vesti

Verdao ima pet bodova manje od lidera šampionata, upravo narednog rivala Botafoga koji je pre četiri dana u derbiju Rio de Žaneira pregazio Flamenga sa 4:1. Pre sedam dana sva tri gola su pala u prvom poluvremenu. Za Botafogo su golove dali LuIs Enrike i Igor De Kruz, do je jedini gol za šampiona Brazila delo Maurisija.

02.30: (1,72) Palmeiras (3,50) Botafogo (5,30)

Ova dva tima bi, uz Flamengo, trebalo da se bore i za titulu u šampionatu Brazila. U slučaju minimalne pobede Palmeirasa, nema produžetaka, odmah će se šutirati jedanaesterci.

Dobra vest za trofejnog trenera Verdaa Fereiru je da ima skoro ceo tim na raspolaganju. Van stroja zbog povreda su Bruno Rodrigez i Pikerez. Mladi Estevao, od naredne sezone igrač Čelsija, oporavio se od povrede i zauzeće mesto po desnoj strani terena. Levo će da bude novajlija iz Lacija Felipe Anderson, dok će u špicu da bude Argentinac Flako Lopez. Roni će i ovog puta da ima ulogu džokera. Na sredini neprikosnoveni lider tima je Rafael Vejga.

I na klupi Botafogo sedi Portugalac, prošle sezone strateg Brage Artur Žorž. Zbog povrede neće bitu u timu Marsala koji nije ni otputovao u Sao Paulu. Crno-beli bi trebalo da izvedu isti tim kao pre sedam dana. Oporavio se od povrede Tikinjo Soares, prošle sezone najbolji strelac tima. On je igrao za vikend protiv Flamenga, ali će verovatno noćas da počne meč s klupe. Igor Žezus bi trebalo da bude najistureniji, sa strane će da prete LuIs Enrike i supertalentovani Argentnac Tijago Almada, dok je Savarino dirigent na sredini terena. Van stroja za goste su Rafael, Eduardo, Mateus Nasimento, Žefinjo, Pablo, Damijan Suarez, dok Karlos Alberto nije ni registrovan za ovu rundu Kopa Libertadoresa.

23.55: (1,65) Sao Paulo (3,60) Nasional (6,00)

Botafofo je ove sezone dva puta dobio Palmeiras. Osim pre sedam dana kada je bilo 2:1, Botafogo je slavio na svom terenu u šampionatu na Olimpijskom stadionu Nilton Santos sa 1:0 golom Tikinja Soaresa. Od četiri poslednje utakmice ovih timova, čak tri puta je tim iz Rija slavio.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU RIVER PLEJTA PROTIV TALJERES KORDOBE.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Utorak

Fluminense – Gremio 2:1 (2:0), prvi meč 1:2, penalima 4:2

/Tijago Silva 14, Arijas 28 pen – Nunes 76/

Sreda

Atletiko Mineiro – San Lorenco 1:0 (0:0), prvi meč 1:1

/Batalja 65/

Junior – Kolo Kolo 1:2 (1:1), prvi meč 0:1

/Baka 45+1 – Kapeda 43, Falkon 74/

23.55: (1,38) Strongest (4,80) Penjarol (8,50) - prvi meč 0:4

Četvrtak

02.30: (1,72) Palmeiras (3,50) Botafogo (5,30) - prvi meč 1:2

02.30: (1,60) River Plejt (3,60) Taljeres Kordoba (6,50) - prvi meč 1:0

23.55: (1,65) Sao Paulo (3,60) Nasional (6,00) - prvi meč 0:0

Petak

02.30: (1,95) Bolivar (3,50) Flamengo (3,90) - prvi meč 0:2

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresPalmeirasBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara