Darvin Nunjez i Lukas Paketa (©AFP)
Darvin Nunjez i Lukas Paketa (©AFP)

Brazil pun nedoumica i bez Vinisijusa na Urugvaj

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 23:09

Selesao pred velikim testom u borbi za polufinale Kopa Amerike

Dva od tri glavna pretendenta na osvajanje Kopa Amerike sukobiće se već u četvrtfinalu turnira. Urugvaj i Brazil, uz Argentinu, spadaju u red favorita za lovorike, a jedan od protagonista će posle dvoboja u Las Vegasu okončati učešće (03.00). Između La Selesta i Selesaa vlada veliko rivalstvo, poznato kao El Clasico del Rio Negro ili Clasico do Rio Negro.

Urugvajska selekcija je prošlog oktobra doživela prekretnicu, upravo kada je savladala Brazil sa 2:0. Bio je to četvrti meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. i šesti sa Marselom Bijelsom kao selektorom. Taj trijumf osokolio je Darvina Nunjeza i drugove, koji su mesec dana kasnije uzeli meru Argentini posle pobede od 2:0 u Buenos Ajresu.

Izabrane vesti

Sada Urugvaj čeka četvrtfinale Kopa Amerike sa nizom od šest pobeda u poslednjih šest zvaničnih mečeva. Urusi su bili nepogrešivi u grupi, kada su redom pobeđivali Panamu sa 3:1, Boliviju sa 5:0 u domaćina Sjedinjene Američke Države sa 1:0.

03.00: (2,95) Urugvaj (3,05) Brazil (2,60)

Iako je Nunjez ofanzivna referenca i ima dva gola na turniru, iznenađenje je izdanje Maksimilijana Arauha, levog krila Toluke, koji je takođe dva puta pogađao metu.

Urugvaj se bori da postane šampion Južne Amerike prvi put od 2011. La Selest je napredovao u četvrtfinale na tri od četiri protekla turnira Kopa Amerike, ali svaki put je ispadao, pošto je gubio od Čilea 201, Perua 2019. i Kolumbije 2021. Međutim, Urugvaj je pokazao da ima snage da ide do kraja ove godine i može da bude optimističan u pogledu uspeha u nedelju.

Brazil na susret dolazi pun nedoumica. Selektor Dorival Žunior mislio je da ih je otresao trijumfom od 4:1 protiv Paragvaja, četiri dana pošto je Selesao remizirao 0:0 protiv Kostarike, ali realnost je da Brazil pati. Protiv Kolumbije nije uspeo da popravi imidž. Sa 1:1 protiv Kafeterosa, Brazil je završio kao drugi u grupi i namerio se na Urugvaj.

Ujedno, slavio je samo u jednoj od sedam poslednjih zvaničnih borbi. Selesao u derbi četvrtfinala ulazi drastično oslabljen, pošto na megdan mora bez zvezde Real Madrida Vinisijusa Žuniora, koji je suspendovan zbog žutih kartona.

Iako Brazil još nije izgubio od dolaska Dorivala na mesto selektora u januaru, remizirao je na četiri od proteklih sedam međunarodnih duela. Pošto je izgubio u finalu Kopa Amerike 2021, Selesao želi da ove godine bude bolji i osvoji 10. titulu u Južnoj Americi, ali prvo mora da testira snagu protiv Urugvaja.

Pobednik okršaja između Urugvaja i Brazila u polufinalu će za rivala imati boljeg iz sukoba Kolumbije i Paname.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Argentina - Ekvador 1:1 (1:0) - penalima 4:2

/Lisandro Martines 38 - Rodriges 90+2/

Subota

Venecuela - Kanada 1:1 (0:1), penalima 3:4

/Rondon 65 - Šafelburg 13/

23.55: (1,37) Kolumbija (4,70) Panama (9,00)

Nedelja

03.00: (2,95) Urugvaj (3,05) Brazil (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2024reprezentacija UrugvajaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara