""
""

BRANKO RAŠOVIĆ: Vuče, sad si bolji trener od mene!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.13. | 09:03

„Možda je trebalo pre kolo ili dva da ga postave, ali verujem da će sačuvati titulu u Humskoj“, kaže otac novog šefa struke Partizana i bivši prvotimac crno-belih

 

Izabrane vesti

Partizan je dobio novog trenera, a Vuk Rašović priliku da zaustavi posrtanje Parnog valjka. Jednako raspoloženju među Grobarima, koji u nekadašnjem dželatu Njukasla prepoznaju čoveka sposobnog da zaustavi rasipanja ugleda i bodova, oseća se zadovljstvo i u rečima njegovog oca Branka, uverenog da će naslednik Vladimira Vermezovića uspeti u ne baš lako ostvarivoj misiji osvajanja šeste uzastopne šampionske krune crno-belih.
Vuk je sportista od glave do pete, možda je trebalo pre kolo ili dva da ga postave, ali verujem da će sačuvati titulu u Humskoj, da će spasiti ovu sezonu. Svaka promena donosi boljitak, biće tako i sada“, nada se bivši prvotimac crno-belih (1964-1969), član čuvene generacije Partizanovih beba kojoj je izmakao pehar šampiona Evrope 1966.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije dodaje kako je posvećenost fudbalu jedna od najvećih vrlina njegovog sina. Kaže da je ljudski i profesionalno sazreo za veliki izazov, primaljiviji i opasniji nego što je vođenje klupske filijale.
Prošao je sve u fudbalu, od mlađih kategorija do prvog tima Partizana, bio je reprezentativac, igrao u inostranstvu, pomagao Slaviši Jokanoviću, Goranu Stevanoviću i Aleksandru Stanojeviću, dve godine se dokazivao na klupi Teleoptika i po svim kriterijumima je spreman za odgovorno mesto. U međuvremenu se usavršavao, stekao PROFI licencu, držao predavanja polaznicima A licence. Za njega, jednostavno, nema tajni u fudbalu. Moj Vuk sve zna. I zato će uspeti!“

Rašović senior dodaje da sa Rašovićem juniorom u poslednje vreme nije pričao o profesionalnim temama, pošto su mediji mesecima unazad, kad god bi se potegla priča o Vermezovićevom statusu, lansirali Vuka u prvi plan.
Ni danas nisam verovao, čak nisam imao informacije šta se tačno dešava, da li i kad zaseda Upravni odbor. Niti nas je Vuk obaveštavao šta se dešava, niti sam imao koga da pitam. A onda vest koja je obradovala sve nas u porodici“.

Po završetku igračke karijere, Branko Rašović se posvatio trenerskom pozivu, bio je angažovan tri decenije kao pomoćnik ili trener mlađih kategorija Partizana i u toj činjenici pronalazi motiv za efektan zaključak.
„Jedno je sigurno, Vuk je sad bolji trener od mene, jer samostalno nisam vodio nijednu ekipu! A imajući u vidu koliko je igrača stvorio u Teleoptiku, koliko ga svi ti momci poštuju, da ne kažem obožavaju, siguran sam da će mu biti maksimalno odani u prvom timu. Deca u periodu od 16 do 18 godina tačno znaju ko im je šta dao i kako uticao na njihove karijere“, završio je čovek koji je za crno-bele odigrao 210 utakmica i postigao dva gola.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Branko RašovićFK PartizanSrbijaSuperligavuk rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara