Marko Docić (©Starsport)
Marko Docić (©Starsport)

Brđani spremni za evropsku premijeru: Preko Azera do istorije

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 19:13

Čukarički motivisan pred susret sa Sumgaitom

Duelom sa azerbejdžanskim Sumgaitom zakazanim za sutra od 20 časova Čukarički će otvoriti prvo internacionalno poglavlje u prethodnih osam godina, a uoči ovosezonske međunarodne premijere o očekivanjima Brđana u kvalifikacijama za Ligu konferencija govorili su kapiten Marko Docić i član stručnog štaba Pavle Delibašić.

Izabrane vesti

"Pred nama su veoma teške utakmice, prvo sutrašnja, a potom i ona u Azerbejdžanu. Rival je veoma disciplinovana ekipa koja se organizovano brani, sa pet igrača u poslednjoj liniji i veoma brzim igračima opasnim u kontrama. Sa nestrpljenjem očekujem da sutra izađemo na teren. Biće nam veoma potrebna podrška sa tribina i pozivam ovom prilikom sve ljubitelje fudbala da nam budu vetar u leđa sa tribina", rekao je Docić.

Vezni fudbaler istakao je da uprkos činjenici da je Čukarički mlada ekipa trema ne postoji već samo pozitivan naboj i želja da se ostvari iskorak u Evropi.

"Nadam se istorijskom uspehu, a to je plasman u sledeće kolo. To bi bio jedan od najvećih rezultata u klupskoj istoriji. Smatram da je prednost što igramo prvu utakmicu kod kuće i ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat na svom terenu, možemo da imamo drugačiji pristup u revanšu".

U kojoj meri su Brđani ozbiljno shvatili predstojeći zadatak na najbolji način oslikano je kroz ozbiljan skauting koji su obavili.

"Svi smo se pojedinačno raspitivali o adutima i manama rivala. Dobili smo instrukcije od igrača i trenera koji su u Azerbejdžanu ili imaju iskustva iz tamošnjeg fudbala. Radili smo ovih dana na segmentima koji su nam ukazani", rekao je Docić.

Na reči kapitena nadovezao se Pavle Delibašić, član stručnog štaba Čukaričkog, istakaviši da su svi u klubu veoma ozbiljno shvatili meč sa Sumgaitom.

"Bilo je veoma teško doći do materijala vezano za aktuelni tim Sumgaita, posebno sa nedavnih priprema. Većina snimaka su iz prošle sezone, od pre mesec i po dana. Imali su u međuvremenu prijateljske utakmice, i iz njih smo mogli da zaključimo da se radi o ekipi koja stoji veoma dobro, disciplinovano se brani".

Delibašić je istakao da je susret sa Voždovcem trebalo da ujedno predstavlja pripremu za sutrašnju utakmicu s obzirom na to da se radi o ekipama slične filozofije, ali je rano isključenje Stanisavljevića uticalo na pristup Zmajeva.

"Činjenica je da protiv Voždovca nismo izgledali kako smo želeli, za razliku od priprema. Ipak, ako budemo na svom nivou pobeda ne bi smela da bude upitna. Očekujemo veliku podršku navijača i nadamo se da bismo pred punim tribinama mogli da napravimo korak ka trećem kolu, a ambicije kluba ove sezone su i nešto veće".

Trener Brđana je potom istakao da je kadrovska situacija odlična, a da ni pored ukinutog pravila o prednosti gola u gostima Čukarički neće srljati.

"Svi igrači su nam na raspolaganju, čak smo na slatkim mukama jer imamo po dva fudbalera u konkurenciji za svaku poziciju. Koja god postava da izađe na teren biće to najboljih 11 u aktuelnom trenutku. Kriterijum neće biti godine, već ono što igrač može da doprinese na terenu", rekao je Delibašić.

BESPLATNO NA ISTOČNU TRIBINU

Rukovodstvo Čukaričkog donelo je odluku da otvori kapije za sutrašnji duel, a ulaznice za susret moguće je podići na blagajni stadiona uz lični dokument sutra od 12 časova do početka utakmice.


tagovi

Marko DocićSumgaitPavle Delibašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara