Godsvil Vadze (©fkcukaricki)
Godsvil Vadze (©fkcukaricki)

Brđani predstavili i šesto pojačanje: Privilegija je igrati za Čukarički

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 10:55

Godsvil Vadze potpisao trogodišnji ugovor sa beogradskim klubom

Trijumf na premijeri nove sezone u Mozzart Bet Superligi protiv niškog Radničkog (2:0) pokazao je da Čukarički raspolaže kvalitetnim igračim kadrom, ali su na Banovom brdu nastavili sa jačanjem istog i u to ime danas predstavili novo pojačanje, šesto u letnjem prelaznom roku. Kao što je Mozzart Sport najavio pre nedelju dana, u redove Brđana stigao je Godsvil Vadze.

Reč je o 22-godišnjem momku iz Gane, koji se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veziste. Stigao je iz Zvijezde 09 za koju je u prošloj sezoni postigao pet i namestio šest golova, a sa Čukaričkim je potpisao ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam postao član Čukaričkog. Jedva čekam da upoznam saigrače, da odradim prvi trening i nadam se da ću vrlo brzo biti u konkurenciji za utakmice. Zahvalan sam Bogu, kao i svim ljudima u Gani koji veruju u moj talenat. Obećavam da ću dati svoj maksimum za ovaj klub, kojem sam veoma zahvalan zbog činjenice da me je angažovao. Privilegija je igrati za Čukarički” kazao je Vadze po predstavljanu u klubu sa Banovog brda.

Vadze je seniorsku karijeru počeo u ekipi Šuting Starts iz Gane, odakle je stigao u austrijski Pincgau Salfelden. Potom se kratko vratio u domovinu potpisavši za Semper, da bi u februaru prošle godine stigao u Zvijezdu 09.

"Pratili smo duže vreme nekolicinu momaka koji su bili na našem radaru, između ostalog i Vadzea. Odradili smo detaljne analize njegovih kvaliteta, uz pomoć skauting službe kluba, zajedno smo došli do zaključka da je ovo idealan profil igrača koji se uklapa u sistem i ideju igre koju traži naš šef struke Goran Stanić. Očekujemo od momka iz Gane da se brzo uklopi u zahteve i da što pre konkuriše za tim, a od velikog značaja biće i činjenica da je već igrao na ovim prostorima", izjavio je tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić.

Podsetimo, Čukarički je prethodno angažovao Miloša Cvetkovića (TSC), Lazara Tufegdžića (CSKA Sofija), Nikolu Mirkovića (Novi Pazar), Hamadija Diopa (Šarlot) i Emanuela Džigbu (Akra Lajons).


tagovi

ČukaričkiGodsvil Vadze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara