Braco i Kan se složili: Kejn je taj!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 17:51

Napad kreće kroz nekoliko meseci...

Centarfor je ponovo tema u Minhenu. Nakon što je Bajern dva puta kiksnuo, protiv Menhengladbaha (1:1) i Union Berlina (1:1), prepustivši Frajburgu prvo mesto na tabeli, mediji u Nemačkoj otkrivaju kako uprava Bavaraca nije odustala od kupovine vrhunske 'devetke', već je taj posao samo odložila za godinu dana.

Bajernu je tokom avgusta meseca nuđeno na desetine napadača, svakako najjače ime među njima Kristijano Ronaldo, međutim Hasan Salihamidžić i Oliver Kan odlučili su da kad već ne mogu da dođu do onoga kog žele, novac ulože i perspektivnog Matisa Tela.

Izabrane vesti

A taj kog su označili kao prvu želju je - Hari Kejn!

Nije prvi put da se u Zebener štrase govori o kapitenu Totenhema. Čim se pojavila mogućnost odlaska Roberta Levandovskog sportski sektor je targetirao Engleza kao idealnu zamenu, međutim činjenica da se radi o veoma teškoj misiji, odnosno to što je dovođenje štopera nakon odlaska Niklasa Zilea postavljeno kao prioritet - pa i uveravanje Julijana Nagelsmana da ekipa može dobro da funkcioniše i bez klasične devetke - odložili su napad na Kejna.

Bild tvrdi kako su se dva najvažnija čoveka u klubu - Braco Salihamidžić i Oliver Kan, saglasili da je Hari Kejn pravi izbor, čime je ispunjen prvi i najvažniji preduslov da Bajern počne da priprema teren za pristup njegovom bratu i agentu Čarliju.

Ideja je da Bavarci isprate situaciju oko novog ugovora koji Totenhem sprema Kejnu, te da svoje planove izlože Kejnovim savetnicima ukoliko ovaj odluči da odbije ponudu. Njegov ugovor ističe na leto 2024, a u Bajernu veruju da bi Engleza mogli da dobiju za pristojan novac kada uđe u poslednju godinu ugovora.

Nemci planiraju da ga namame trofejima koje bi izvesno osvajao sa Bajernom, a kako je poznato da Kejnu trofeji i te kako nedostaju (nije osvojio nijedan u karijeri), to bi mogao da bude jak argument.

Hari Kejn po aktuelnom ugovoru zarađuje oko 12.000.000 evra na bruto nivou. Bajern bi mogao da mu ponudi gotovo duplo veću platu i da pritom ne poremeti svoju piramidu zarada po kojoj su u samom vrhu Nojer, Miler, Kimih, Mane, Sane.

To još jedna bitna stavka...

Oliver Kan pre nekoliko nedelja otvoreno je priznao da bi rado video Kejna u Minhenu:

"U pitanju je top napadač, u to nema sumnje. Ali pod ugovorom je sa Totenhemom. On je san naše budućnosti. Videćemo kako će se stvari odvijati narednih meseci".

Bajern je u prvih pet kola Bundeslige postigao 17 golova. Uz Pari Sen Žermen i Mančester Siti najefikasnija je ekipa u 'ligama petice'. Ali da ima problem da razbije odbranu rivala ako je ne načne na vreme - ima. Videlo se to lepo protiv Gladbaha. Ispalili su Bavarci 35 udaraca ka golu rivala i samo jednom se radovali.

Ima osnova za razmišljanje u pravcu: da li bi bilo 1:1 da je na terenu bio Robert Levandovski? Ili možda Hari Kejn?


tagovi

Hari KejnLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara