"Božinov i Vulićević"
"Božinov i Vulićević"

Božinov: Izgleda da sam morao da dođem u Srbiju pa da osvojim prvi trofej

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 22:35

"Iskreno, uplašio sam se jer znam kakav je Mažićev kriterijum, znam da je imao neke slične situacije i ne bi se začudio da je trajno prekinuo finale", istakao je Nemanja Mihajlović

Božinov i VulićevićDošao je Partizan do trofeja u Kupu posle pobede nad Javorom (2:0), a jedan od onih ko je imao poseban motiv na ovom susretu bio je Valeri Božinov. Iako je igrao za tako velike klubove tokom karijere, nije osvojio niti jedan trofej.

Sve do večeras.
"Prvi trofej u karijeri. Posebno hvala svakom saigraču što mi je omogućio da podignem pehar Kupa Srbije. Igrao sam u velikim klubovima u inostranstvu, ali igzelda da sam morao da dođem u Partizan i Srbiju da bih osvojio prvih pehar. To je bio cilj od onog trenutka kada je Tomić postavljen za trenera i zato mi je posebno drago, kao i zbog mladih igrača kojima će ovaj uspeh biti podstrek u karijerama", istakao je bugarski napadač.

Izabrane vesti

Njegov kolega Nemanja Mihajlović je i na ovom duelu pravio dar-mar po bokovima i mučio odbrambene igrače Javora.
"Neverovatan je osećaj da posle prve polusezone osvojim prvi trofej sa Partizanom. To je ono o čemu sam oduvek sanjao. Posebnu zahvalnost dugujemo navijačima, koji su napravili sjajan ambijent i kad se činilo da ne možemo na terenu, njihov glas nas je nosio", istakao je mladi krilni napadač crno-belih.

Mihajlović ističe da se uplašio da će Milorad Mažić prekinuti susret.
"Iskreno, uplašio sam se jer znam kakav je Mažićev kriterijum, znam da je imao neke slične situacije i ne bi se začudio da je trajno prekinuo finale. Međutim mi smo u tom trenutku vodili sa 1:0, tako da mi je drago što je nastavljeno. Isto tako, drago mi je što smo ovom pobedom zvanično obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Svakako da će nam na tom putu biti potrebna pojačanja, ali kako i gde, nije moje da pričam. Ima ljudi iz uprave i skauting službe koji će se baviti tom temom", zaključio je Mihajlović.

Ovo je prvi put u Partizanovoj istoriji da je osvojio Kup bez primljenog gola tokom takmičenja.

(FOTO: Starsport)

 

tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićJavorEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara