©AFP
©AFP

Botafogo se osvetio Palmeirasu za šamar iz prethodne sezone

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 04:38

Domaćin slavio (1:0) i preuzeo lidersku poziciju u brazilskoj Seriji A

Prošlo je devet meseci od prethodnog međusobnog susreta, a Botafogo se još nije lišio gorkog ukusa usled neverovatnog poraza od Palmeiraa verovatno vrednog titule.

Prosuo je tada Botafogo tri gola predosti i dozvolio Palmeirasu da pobedom preuzme čeonu poziciju koju je potom zadržao.

Izabrane vesti

Bolna lekcija uticala je da današnji domaćin režira osvetu kojom je makar delimično ublažio ranu i osamio se na čelu Serije A, zahvaljujući golu Tikinja Soaresa (1:0).

Ušli su rivali u susret sa očiglednom željom za pobednom, međutim novu goleadu sprečili su vrlo inspirisani golmani. Pretili su napadači Botafoga i Palmeirasa, međutim pet intervencija Džona Viktora i jedna više pored Vevertonovog imena utisale su da pitanje pobednika na kraju reši jedan gol.

Niz neiskorišćenih šansi na obe strane prekinuo je Tikinjo Soares odličnim udarcem na povratnu loptu Luiza Enrikea sa desnog boka.

Prvi gol iskusnog napadača posle povrede doneo je tri boda Botafogu, ali i kandidovao utakicu u Riju za prekretnicu sezone s obzirom na to da domaćin naredna iskušenja dočekuje usamljen na čelu tabele

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Sreda

Atletiko Gojanijense - Vasko da Gama 0:1 (0:0)

/David 51/

Četvrtak

Sao Paulo - Gremio 1:0 (1:0)

/Lukas Moura 10/

Botafogo - Palmeiras 1:0 (0:0)

/Tikinjo Soares 56/

Fortaleza - Vitorija 3:1 (1:0)

/Breno Lopes 25, Poketino 39, Tinga 55 - Ze Hugo 90/



tagovi

Serija ABotafogoPalmeirasBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara