(Reuters)
(Reuters)

Botafogo može sve: I da bude šampion Brazila i da napadne Libertadores

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 04:55

Lider Serije A eliminisao Sao Paulo boljim izvođenjem jedanaesteraca

Izgleda da može na dva razboja. U prvenstvu je lider – mada to u njegovom slučaju ništa ne mora da znači – a u Kopa Libertadores polufinalista. Pokazao je Botafogo da je ove sezone spreman da ode daleko. Kad već prošle nije osvojio maltene viđenu titulu.

Sjajnu mentalnu snagu pokazali su izabranici Artura Žurža. U minulom kolu brazilske Serije A pobedili su Fluminense u gostima u petom minutu nadoknade vremena, a onda preživeli pakao krcatog Murumbija i eliminisali Sao Paulo iz najkvalitetnijeg takmičenja na teritoriji Južne Amerike. Posle 0:0 na svom terenu, bilo je 1:1, a u penal-seriji veštija je bila ekipa portugalskog stručnjaka, čime je Botafogo treći put u kupskoj istoriji došao na pretposlednju stanicu Libertadoresa. Prvi put u ovom veku.

Izabrane vesti

Makar četiri imena zaslužuju poseban osvrt iz revanš utakmice. Prvi je Lukas Moura, pošto je veteran najpre navukao kožu tragičara, promašenim jedanaestercem u nadoknadi prvog poluvremena kad je uzdrmao prečku. Drugi je špic Džonatan Kaljeri, jer je tri minuta pre kraja, ipak, uspeo da Sao Paulu donese remi (prethodno još u 15. Tijago Almada bio precizan za goste), tako što je glavom pogodio cilj i postao najbolji strelac kluba u istoriji Kopa Libertadores (14 golova), da bi i on - poput Moure - sa 11 metara u raspucavanju uzdrmao prečku.

A onda i pomenuti Almada, jer već pokazuje da ima „glavu“ da igra za veliki klub, pošto ga je Botafogo letos doveo iz Atlante, a nije baš istog šegačiti se po MLS-u i dejstvovatri pod pritiskom navijača u Brazilu. Almada je osim gola u ranoj fazi susreta realizovao jedan od penala za crno-bele, čiji je junak golman Džon Viktor.

ako zbog odbrana u drugom poluvremenu kad je domaćin nadirao, tako i zbog načina na kojoj je u penal seriji ukrotio udarac Rodrigu Nestoru i omogućio Mateusu Martinsu da stavi tačku na dvomeč.

Botafogo će za plasman u finale igrati sa boljim iz duela Penjarol – Flamengo, uz napomenu da su Urugvajci dobili prvi meč.



tagovi

BotafogoKopa LibertadoresSao PauloLukas Moura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara