Tijago Almada (©Reuters)
Tijago Almada (©Reuters)

Botafogo gazi, lider je Brazileiraa, ali je najveći izazov – napad na južnoamerički tron

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 22:09

Tim iz Rija noćas (02.30) domaćin Sao Paulu u prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadoresa

Samo tri nebrazilska kluba igraju u četvrtfinalu Kopa Libertadores, najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike. Dva brazilska obračuna gledaćemo u ovoj rundi, a jedan od njih je dvomeč Botafoga i Sao Paula. Prvi meč igra se noćas (02.30) uz Rio de Žaneiru na stadionu Nilton Santos, kapaciteta oko 47.000 gledalaca.

Oba tima dobro stoje u Brazileirau. Tim iz Rija je lider, sa tri boda više od šampiona Palmeirasa, dok su Trikolori s Morumbija peti i dalje mogu da se nadaju kruni u zemlji fudbala. Gosti su ovog leta ostali bez najboljeg igrača, Kolumbijca Hamesa Rodrigeza, koji se vratio u Evropu i obukao dres Rajo Valjekano.

Izabrane vesti

Botafogo nikada nije bio prvak Južne Amerike, dok je Sao Paulo tri puta bio najbolji na Zelenom kontinentu. Domaćin je u sjajnoj formi, dobio je dva vezana meča u šampionatu, pre četiri dana je bio bolji od Korintijansa (2:1). I Sao Paulo je dobio u poslednjem meču, i to Kruzeiro u Belo Orizonteu sa 1:0.

02.30: (1,85) Botafogo (3,40) Sao Paulo (4,60)

Trener tima iz Rija Artur Žorž imaće na raspolaganju Gregora koji je bio suspendovan u pobedi protiv Korintijasa. Igor Žezus će biti najistureniji, ima ove godine kod portugalskog stručnjaka prednost u odnosu na veterana Tikinja Soaresa. Van stroja su Rafael, Eduardo i Kujabano zbog povrede.

Argentinac Luis Zubeldija je preporodio velikana. Honatan Kaljeri će bii zadužen za golove, kao i iskusni Lukas Mora, bivši igrač Totenhema. I strateg gostiju ne može da računa na najjači tim. Lizeiro, Rodrigo Nesto, Pablo Maja, Alison, Patrik i Fereira su povređeni, dok je Luis Gustavo pod znakom pitanja, ali se očekuje da bude u srednjem redu Trikolora.

23.55: (2,50) Fluminense (2,75) Atletiko Mineiro (3,50)

Ovi timovi su ove sezone u Seriji A remizirali u Sao Paulu (2:2). Trikolori nisu pobedili Botafogo na šest vezanih mečeva (četiri poraza i dva remija).

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Kolo Kolo - River Plejt 1:1 (0:1)

/Palasios 61 - Pecelja 43/

23.55: (2,50) Fluminense (2,75) Atletiko Mineiro (3,50)

Četvrtak

02.30: (1,85) Botafogo (3,40) Sao Paulo (4,60)

23.55: (1,40) Flamengo (4,50) Penjarol (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresBotafogoSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara