Serhu Girasi (@BVB)
Serhu Girasi (@BVB)

Borusijina kocka ili džekpot? Povređeni Girasi stigao u Dortmund da osvaja titule

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 16:47

Dvadesetak dana nakon prvih neuspešnih lekarskih pregleda, Serhu Girasi ipak potpisao za Milionere koji su aktivirali izlaznu klauzulu od 17.500.000 evra.

Skoro tri nedelje neizvesnosti, dodatnih pregleda, analiza, većanja i na kraju - pozitivan epilog. Serhu Girasi je novi igrač Borusije iako je početkom jula meseca delovalo da bi povreda otkrivena na lekarskim pregledima mogla da pokvari i stane na put transferu iz Štutgarta u Dortmund. Kada su Milioneri nakon serije novih procena i ekspertiza shvatili da golgeter iz Gvineje nema problem sa kolenom, te da period rehabilitacije neće biti duži od mesec dana, odlučili su da idu do kraja i aktiviraju izlaznu kaluzulu postavljenu na 17.500.000 evra.

Postoje mnogi koji veruju da je potpisnik četvorogišnjeg ugovora sa vicešampionima Evrope, Serhu Girasi, čudo koje je dominiralo Bundesligom jednu sezonu i da će 28-godišnjak teško ponoviti sličnu takmičarsku godinu, godinu u kojoj je isporučio 28 prvenstvenih, a ukupno 30 pogodaka u svim takmičenjima. Nikada ranije, kako u elitnim, tako i u drugim rangovima, nije postigao više od 11 prvenstvenih golova u sezoni.

Izabrane vesti

Zato je glavno pitanje da li je Gvinejac Dortmundova kocka ili potencijalni džekpot. Mada, se ne može reći da je rizik preveliki budući da obeštećenje nije papreno skupo. Gotovo identičnu sumu Borusija je pre godinu dana platila bremenskom Verderu za Niklasa Filkruga nakon sezone u kojoj je Nemac postigao 16 i namestio pet golova u Bundesligi, a pre toga igrao u Cvajti. Sudeći po tome, nije Girasi ništa rizičnija kupovina. A kada smo već kod reprezentativca Nemačke, dolazak drugog strelca Bundeslige iz prošle sezone, verovatno Filkrugu otvara izlazna vrata Vestfalena i gura ga bliže Milanu koji ga je pikirao. A on bi na San Siru mogao da popuni prazninu u slučaju sve izvesnijeg odlaska Luke Jovića. Ali o tom, potom.

Girasi je sada u centru pažnje, a kakvu je sezonu 2023/24 imao i te kako je zaslužio selidbu u jedan od najvećih nemačkih klubova.

"Došao sam ovde da osvajam titule. To je moj cilj, ono što me pokreće. Klub je pokazao za šta je spreman kada je prošle godine došao do finala Lige šampiona", rekao je nekadašnji fudbaler Rena, Amijena, Kelna, Lila i Oksera.

Momak čija je tržišna vrednost nakon senzacionalne sezone narasla na 40.000.000 evra (prema proceni specijalizovanog Transfermarkta), nastaviće put ka bundesligaškom jubileju. Ako ga povrede zaobiđu, mogao bi da probije brojku od 100 utakmica u elitnom rangu nemačkog fudbala. Trenutno je na brojci 71, a postigao je 43 pogotka.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Seru GirasiBorusija DortmundŠtutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara