Borusija opet po oprobanom receptu - Arons IN, Hakimi OUT

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 15:35

Milioneri dugoročno rešavaju pitanje desnog beka

Predstojeće leto će definitivno doneti promene u igračkom kadru Borusije iz Dortmunda, a goruće pitanje biće pozicija desnog beka. Iskusni Lukaš Pišček zašao je u godine, bez obzira što još ima kvalitet srce "klokoće", a Milioneri ostaju i bez Ašrafa Hakimija, Marokanca koji se vraća sa pozajmice u Real iz Madrida.

Najbolji mladi afrički fudbaler za 2019. godinu proteklih dana se dovodi u vezu sa prelaskom u redove Bajerna iz Minhena, koji takođe traži desnog beka jer je sudbina Džošue Kimiha da igra u veznom redu, a madridski mediji pisali su nedavno da je Hakimi zainteresovan za ostanak u Nemačkoj, bez obzira na klupske boje, pošto u Realu teško da bi mogao da se izbori za status prvotimca pored Danija Karvahala i Alvara Odriozole.

Izabrane vesti

Bild danas donosi nove informacije o sudbini sjajnog beka po kojima Milioneri nisu bez šansi da otkupe Hakimija sledećeg leta. Iako u leto 2018. kada su ga dovodili iz Madrida u ugovor nisu stavili opciju otkupa, čelnici Borusije su izdejstvovali kaluzulu po kojoj mogu da izjednače bilo koju ponudu koju neki drugi klub pošalje za Marokanca. Dakle, ako Bajern ponudi 50.000.000 evra i Borusija ima pravo da se trka za istu svotu. Ako to hoće...

Međutim, neke informacije iz Engleske danas sugerišu da bi Milioneri mogli da okrenu glavu na drugu stranu i potraže alternativu za Hakimija tamo gde su sjajno kupili poslednji put (Džejdona Sanča). U Engleskoj. U pitanju je mladi desni bek Noriča Maks Arons (20) koji je odličnim partijama u Čempionšipu prošle sezone privukao pažnju brojnih klubova.

Arsenal, Totenhem, Vest Hem, Everton i Lajpcig skautirali su ga po nekoliko puta do sada, ali konkretnih ponuda na Kerou Roudu nije bilo. Teško da bi Kanarinci i pristali da se odreknu Aronsa u januaru usred borbe za opstanak u Premijer ligi, ali bi na leto mogli da ga unovče pogotovo ukoliko ostanu bez statusa člana elitnog ranga engleskog fudbala.

Britanski Skaj Sports piše da bi Norič prihvatio 30.000.000 funti (oko 31.000.000 evra) za mladog reprezentativca Engleske, a nema sumnje da bi mu Dortmund kao sledeću stanicu u sazrevanju preporučio i Danijel Farke, trener Noriča koji se afirmisao na klupi B tima Milionera i koji bi možda od leta mogao da ga trenira na Vestfalenu ukoliko se Borusija odluči za rokadu na klupi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara