Borjanov najvažniji rekord, golman sa najviše evropskih nastupa u istoriji Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.11.19. | 15:53

Iskusni čuvar mreže prestigao legendarnog Ratomira Dujkovića

Golman Crvene zvezde Milan Borjan zaređao je sa rekordima, ali je protiv Totenhema oborio jedan koji možda ima i najvredniji značaj do sada. Zvezdin čuvar mreže prošle srede je postao golman sa najviše evropskih utakmica u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba. Njemu je ovo bio 38 meč, po čemu je iza sebe ostavio dugo neprikosnovenog Ratomira Dujkovića, koji ih je sakupio 37.

Iza Borjana ostali su mnogi legendarni čuvari mreže koji su imali tu privilegiju da pišu Zvezdinu istoriju, kao što su Olja Petrović, Živan Ljukovčan, Vladimir Beara, Stevan Dika Stojanović...

Izabrane vesti

Kolman kanadske reprezentacije došao je u Crvenu zvezdu 24. jula 2017. godine, a več tri dana kasnije branio je na prvom evropskom meču protiv Sparte iz Praga na stadionu Rajko Mitić. Kruna tih kvalifikacija za Ligu Evrope predstavljao je meč sa Krasnodarom u Beogradu, kada je bio direktno zaslužan za toliko čekanu evropsku jesen. Ni sam nije krio da mu je upravo taj meč najdraži u dosadašnjoj karijeri u crveno-belom dresu.

Do kraja godine Borjan će biti u prilici da dostigne i brojku od 40 evropskih nastupa. Inače, do sada je 115 puta stajao na golu Crvene zvezde u svim takmičenjima.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara