Borjan: Nisam spavao one noći! Radili smo analizu, bili spremni za onakav epilog

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.08.19. | 16:59

"Istina, odbranio sam tri penala, ali akcenat po ko zna koji put želim da stavim na to da je ovo zasluga cele ekipe, stručnog štaba kao i svih struktura kluba", ističe ljubimac Zvezdinih navijača

Bio je tu da izvadi kestenje iz vatre protiv Krasnodara, bio je tu i kada je Salcburg pretio, a Kopenhagenu je Milan Borjan spustio roletnu i u penal-seriji srušio protivnika i odveo Crvenu zvezdu u plej-of za Ligu šampiona. Jedan dvomeč deli Zvezdu od najelitnijeg takmičenja, drugu godinu zaredom.

Borjan je čovek koji drži ceo tim na okupu, tu je da odbranama u najtežim momentima podigne moral ekipi, a čak je protiv Kopenhagena uspeo i da postigne gol s bele tačke i da i na taj način pogura crveno-bele. Kompletna je to bila partija. Za desetku.

Izabrane vesti

MILAN GOLMAN!

Junak Zvezdinih navijača dao je intervju za Nezavisne.com u kom je govorio o sada već čuvenim penalima. Nije bilo sna posle utakmice...
"Toliko je adrenalina bilo da tu noć nisam uspeo ni da spavam. Istina, odbranio sam tri penala, ali akcenat po ko zna koji put želim da stavim na to da je ovo zasluga cele ekipe, stručnog štaba kao i svih struktura kluba", skroman je bio Borjan.

Bilo je potrebno mnogo vere u sebe da se preživi onakva utakmica.
"Verovao sam u nas i vrlo sam zadovoljan kako je sve to izgledalo. Zadovoljan sam i krajnjim rezultatom i našom pobedom".

Logično pitanje - da li je Borjan imao specijalnu pripremu utakmice za slučaj da dođe do penala?
"Radio sam analizu sa Dušanom Gašićem, trenerom golmana, i spremali smo se za ovakav epilog utakmice. Sada vidim da smo se jako dobro spremili", kazao je Borjan.

Nekako je sve vreme delovalo kao da Kopenhagen nije shvatio Zvezdu za ozbiljno, te da je pogrešio u tom delu smatrajući da crveno-beli znaju da igraju samo na svom terenu.
"Da li su nas samo potcenili ili zaista otpisali, to nećemo nikada saznati, ali kao što vidimo iz priloženog, možda je i to uticalo na našu borbu, istrajnost, želju i na kraju pobedu", jasan je golman Zvezde.

Zvezda je i u dalekom Kopenhagenu imala veliku podršku.
"Navijači su naš 12. igrač i to je svima jasno. Ekipe se plaše dolaska na Marakanu upravo zbog naših navijača koji su toliko posebni. Fascinantno je da, kada i pređu toliki put da bi nas bodrili, uvek nadglasaju u navijanju domaće navijače", rekao je reprezentativac Kanade.

Jasno je da je već sada pritisak na igračima prvaka Srbije manji, što može biti samo olakšavajuća okolnost u dvomeču sa šampionom Švajcarske.
"Definitivno je sada pritisak znatno manji ili možemo reći da ne postoji uopšte. Verujem da ćemo se boriti još jače jer svi znamo šta znači učestvovanje u Ligi šampiona i koliko to benefita donosi igračima, klubu, navijačima i generalno Srbiji", zaključio je u razgovoru za "Nezavisne" Milan Borjan, golman Crvene zvezde.

Zvezda evropsku odiseju nastavlja već u sredu utakmicom u Bernu protiv Jang Bojsa. Nema sumnje da će raspoloženi Milan Borjan biti veoma potreban crveno-belima i na tom susretu, ali i onom koji sledi u Beogradu u revanšu.

FOTO:  Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara