Borjan nije imao šanse... Amerikanci rasturili Kanađane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 10:24

Šanse za plasman na završni turnir su sada minimalne

Kanada i Milan Borjan će ipak ostati bez plasmana na završni turnir Lige nacija KONKAKAF zone.

U derbiju grupe A, reprezentacija SAD je sinoć vratila dug Kanadi sa kamatom i sada sve drži u svojim rukama. Pobedom od 4:1, Amerikanci su nadoknadili poraz 0:2 iz Kanade, preokrenuli gol-razliku i ako za četiri dana slave na Kubi bilo kojim rezultatom, osvojiće prvo mesto u grupi koje garantuje plasman na završni turnir. Tamo su dva mesta već kaparisali Meksiko i Honduras, a čeka se da četvrto mesto popuni Kostarika.

Izabrane vesti

Kanada je posle dve pobede nad Kubom, pre mesec dana pobedila Amerikance na svom terenu sa 2:0 i pred sinoćnji revanš u  Orlandu je imala gol-razliku 9:0, dok su Amerikanci imali 7:2. Međutim, Amerikanci su već u prvom poluvremenu sa 3:0 prestigli prednost Kanade u gol-razlici koja odlučuje u slučaju istog broja bodova.

Moris je u drugom minutu najavio ubedljivu pobedu, Zardes je u 23. minutu duplirao prednost, a Long u 34. minutu bacio Kanađene u nokdaun. Kod sva tri gola je Zvezdin golman bio nemoćan da uradi nešto više. Prva dva gola su pala posle dodavanja na peterac, treći glavom posle prekida.

Tračak nade za Kanadu se ukazao u 72. minutu kada je Vitorija pogodio posle kornera i smanjio rezultat na 3:1. U tom trenutku je gol-razlika bila ista i Kanađani su mogli da se nadaju još nekom golu kojim bi opet ostali u prednosti. Ipak, Zardes je drugim golom na meču u 89. minutu doneo Amerikancima ubedljivih 4:1 i sada im je potrebna bilo kakva pobeda na gostovanju slabašnoj Kubi u poslednjem kolu da obezbede prvo mesto.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara