Milan Borjan (©Reuters)
Milan Borjan (©Reuters)

Borjan najiskusniji, Kanada prvi put od 2018. protiv rivala van svoje konfederacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 20:01

Dvojica debitanata na spisku selektora Džona Herdmana za mečeve sa Katarom i Urugvajem

Interesantne prijateljske mečeve odigraće reprezantacija Kanade u septembarskom terminu. Ne toliko zbog rivala (Katar i Urugvaj) koliko zbog lokacije - Beč i Bratislava. Ono što sigurno raduje navijače Crvene zvezde i trenera Miloša Milojevića jeste to što Milan Borjan neće morati na dalek put, kao što je navikao kada se odaziva pozivima selektora Džona Herdmana.

Kapiten crveno-belih i golman kanadske reprezentacije najiskusniji je na spisku sa 27 imena, na kom su i dvojica debitanata.

Izabrane vesti

Prvi poziv u nacionalni tim dobili su napadač Blekpula Teo Korbeanu i štoper Montreala Džoel Voterman. Borjan je najstariji igrač u timu sa 34 godine, a najmlađi je Espanjolov krilni napadač Luka Koleošo (18), koji je dobio poziv i u junu, ali još nije upisao prvi nastup. Zbog povrede nema kapitena Atibe Hačisona, veziste Bešiktaša, kao ni defanzivca Donila Henrija (Toronto) i veziste Dejvida Veterspuna (Sent Džonson).

Prva zvezda tima je, naravno, Bajernov Alfonso Dejvis, a vredni pažnje su i napadači Lila Džonatan Dejvid i Briža Kajl Larin. te Portov vezista Stiven Eštakiu.

Utakmice sa Katarom i Urugvajem poslužiće Kanađanima za pripremu uoči Svetskog prvenstva u Kataru, gde će im rivali u grupi biti Belgija, Hrvatska i Maroko.

Izuzev susreta B reprezentacije sa Islandom 2020. (0:1), ovo će biti prvi mečevi kanadskog tima protiv selekcija van njihove KONKAKAF federacije još od 2018. godine, kada su takođe u prijateljskoj utakmici pobedili Novi Zeland 1:0.

"Imamo priliku da naučimo mnogo toga kroz ove utakmice. Imaćemo dva dosta različita testa, a duel sa Urugvajem pomoći će nam da vidimo gde smo trenutno u odnosu na ekipu nivoa iznad našeg", istakao je selektor Herdman.

Spisak kanade za mečeve sa Katarom u Urugvajem:

golmani: Milan Borjan (Crvena zvezda), Maksim Krepo (Los Anđeles), Dejn Kler (Minesota),

odbrana: Derek Kornelijus (Panetolikos), Skot Kenedi (Jan Ragensburg), Kamal Miler (Montreal), Stiven Vitorija (Šaves), Džoel Voterman (Montreal), Samjuel Adekugbe (Hatajspor), Alfonso Dejvis (Bajern Minhen), Alister Džonston (Montreal), Riči Larijea (Toronto),

vezni red: Stiven Eštakiu (Porto), Mark-Entoni Kaje (Toronto), Ismael Kone (Montreal), Džonatan Osorio (Toronto), Samjuel Pijet (Montreal),

napad: Čarls-Andreas Brim (Ajndhoven), Tejžon Bjukenen (Briž), Lukas Kavalini (Vankuver), Teo Korbeanu (Blekpul), Džonatan Dejvid (Lil), Dejvid Džunior Hoilet (Reding), Luka Koleošo (Espanjol), Kajl Larin (Briž), Lijam Milar (Bazel), Ike Ugbo (Troa).


tagovi

Milan BorjanKanada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara