Robert Levandovski i Erling Haland (©MOZZART Bet)
Robert Levandovski i Erling Haland (©MOZZART Bet)

Borba za trofej kad joj vreme nije...

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 13:50

Bajern za vikend porazom od Hofenhajma prekinuo niz od 32 meča bez poraza, Dortmund izgubio od Augzburga…

Nemački Superkup dolazi u čudno i nezgodne vreme za Bajern i Dortmund. Utakmica koja po tradiciji nemačkog fudbala otvara sezonu pomerena je zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa i pada nekoliko dana uoči reprezentativne pauze, a posle vikenda u kom su dva najbolja tima Bundeslige doživela vrlo neprijatne poraze.

I dok smo Dortmundovo saplitanje protiv „malih“ navikli (poražen u Augzburgu sa 0:2), porazi Bajerna poput onog nedeljnog u Sinshajmu (1:4) spadaju u najveća iznenađenja sezone.

Izabrane vesti

Bajern je odigrao ubedljivo najslabiji meč otkako je Hansi Flik seo na klupu, prekinut je niz od 32 meča bez poraza, pa Bavarci ne ulaze baš kao apsolutni favoriti protiv Milionera. Mada treba imati na umu da je Flik dosta kombinovao. Prvi put u svom mandatu na kupi je ostavio Roberta Levandovskog, odmorio Leona Gorecku, zamenio pola odbrane. Hofenhajm je to maksimalno iskoristio i naneo najteži poraz klubu iz Minhena još od onog debakla u Frankfurtu (1:5) pod Nikom Kovačem.

Kada je Bajern u pitanju rotacije su moguće i u Superkupu. Pre svega jer se Kingsli Koman ponovo konkuriše za tim. Junak finala iz Lisabona mogao po prvi put u novoj sezoni da bude starter...

Borusija je prošle sezone tukla Bavarce u Superkupu sa 2:0. Taj tim bio je slabiji od današnjeg. Po toj logici šanse za novo iznenađenje još su veće, međutim Milioneri su pokazali u Augzburgu da u njihovoj igri ima mnogo manjkavosti. Bez obzira na skoro 700 pasova više od domaćina (da, dobro ste pročitali, 700 pasova više i posed od preko 70 odsto) oštrica napada kao da je otupela. Erling Haland i Džejdon Sančo jedva da su nekoliko puta pripretili golmanu Augzburga.

Bajern je dobio tri od četiri poslednja Klasikera. Dao je deset golova. Borusija je slavila samo u prošlogodišnjem Superkupu. Zanimljivo da nijednom na tim susretima nije došlo GG, a mnogi po inerciji očekuju goleadu s oba strane kada se sastaju Bajern i Borusija.

Možda je baš ovaj Superkup šanse da se nešto u tom smislu promeni i vrati „korenima“?

Od odlaska Jirgena Klopa Milioneri su u Minhenu dobili samo jednom. Jasno je ko dan da je Bajern i sada favorit. Ali ne tako veliki kao pre poraza od Hofenhajma.


tagovi

superkup nemačkeBajern MinhenBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara