Ronaldo Čakon (©AFP)
Ronaldo Čakon (©AFP)

Borba za plej-of u Venecueli, Ronaldo Čakon nišani lidera

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 23:10

Meč između Zamore i Karaboba, u okviru 26. kola Primere, na programu je u petak od 01.15 časova po srednjoevropskom vremenu

Derbi 26. kola venecuelanske Primere na programu je u noći između četvrtka i petka od 01.15 časova po srednjevropskom vremenu, kada će Zamora da ugosti Karabobo.

Sastaju se dva tima koji su trenutno na tabeli na pozicijama koje vode u baraž za Kopa Libertadores. Tamo će – sasvim smo ubeđeni da već dobro znate, ali moramo da ponovimo za one koji zalutaju na ovu vest – četiri najbolje ekipe na tabeli posle 30 kola.

Izabrane vesti

Zomora je lider sa 46 bodova, jednim više od Metropolitanosa i dva od Monagasa, dok je Karabobo četvrti, na poslednjoj poziciji koja vodi u doigravanje. Gostima je ovo praktično poslednja prilika da se umešaju u borbu za prvo mesto, jer zaostaju osam bodova za Zamorom.

Znamo da je ova faza prvenstva najteža, a i bez toga bi ovo bio veoma komplikovan meč za nas. Fokusiramo se na to što je Zamora još jedan kvalitetan tim od kojeg možemo da naučimo mnogo i da mi porastemo još više kao ekipa. Naravno, cilj nam je da osvojimo sva tri boda i tako ostanemo među četiri najbolje ekipe u ligi“, kazao je napadač Karaboba Ronaldo Čakon.

01.15: (2,20) Zamora (3,00) Karabobo (3,45)

Ovaj 24-godišnjak je u Karabobo stigao u januaru ove godine iz Puerto Kabelja, kao slobodan igrač. Pre toga je igrao još za Karakas i Deportivo Tačiru, a oprobao se na kratko (šest meseci) i u Evropi, u dresu slovačke Senice. Čakon je svojevremeno bio standardan član mlade reprezentacije Venecuele, ali još nije debitovao za A tim.

Ove sezone je Čakon na 24 utakmice bio strelac samo tri puta, uz to ima i jednu asistenciju. Zanimljivo, jedan je od najzasluženijih za pogodak baš protiv Zamore, u prvom duelu ovih timova ove sezone.

Taj meč se odigrao 25. marta, Karabobo je bio domaćin, a bodovi su podeljeni. Već u uvodnim minutima je Čakon iznudio penal, a u vođstvo od 1:0 ga je pretvorio Viveros Rodaljega. Ipak, domaćin nije izdržao do kraja, Erikson Galjardo je sredinom drugog poluvremena pogodio za konačnih 1:1.

Bio je to šesti uzastopni njihov meč na kojem Zamora nije izgubila. Na poslednja tri došla je igra UG2-3, a kvota u Mozzartu na to da će tako da bude i večeras je 1,95.

Ako pričamo o trenutnoj formi, obe ekipe su iz poslednja tri kola osvojile po sedam bodova. S tim što niz nepobedivosti duže drži Karabobo, koji nije osetio gorčinu poraza na poslednjih pet utakmica. Od 17. jula do sada je osvojio 13 od mogućih 15 poena, a u tom periodu je primio samo jedan gol, u trijumfu nad Aragvom sa 5:1.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

VENECUELA 1 – 26. KOLO

Četvrtak

Deportivo La Gvaira – Zulija U TOKU

Petak

01.15: (2,20) Zamora (3,00) Karabobo (3,45)

23.00: (2,20) Deportivo Lara (3,10) Estudijantes de Merida (3,30)

Subota

01.15: (2,40) Puerto Kabeljo (3,10) Ermanos Kolmenares (2,95)

23.00: (2,25) Metropolitanos (3,15) Monagas (3,15)

Nedelja

01.15: (2,50) Portugesa (2,90) Karakas (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Venecuela 1Zamora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara