Navijači u Kolumbiji (©AFP)
Navijači u Kolumbiji (©AFP)

Borba za opstanak u Kolumbiji

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 23:05

Jaguaresu i Čiku su potrebni bodovi u direktnom okršaju u noći između utorka i srede od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu

U 14. kolu ligaške faze kolumbijske Klausure u noći između utorka i srede (00.30 časova) se na stadionu Haragvaj de Monterija sastaju lokalni Jaguares i Bojaka Čiko, dva tima kojima sleduje grčevita borba za opstanak.

Ekipa Jaguaresa svoju pažnju, pored Primere, usresređuje i na Kup Kolumbije, gde će imati dva veoma teška duela u sklopu četvrtfinala protiv Atletiko Nasionala i zbog toga će možda odlučiti da poštedi neke od svojih ključnih igrača u ovom kolu. Na kraju krajeva, tim više nema realne šanse da se plasira u narednu fazu Primeire, a u prošlom kolu su izgubili od Fortaleze sa 3:1 u veoma lošem nastupu.

Izabrane vesti

Klub se nalazi u veoma delikatnoj situaciji. Pored 18. pozicije na tabeli kolumbijske elitne lige, sa samo osam osvojenih bodova do sada, Jaguari se na tabeli zbirnog učinka nalaze na 19. mestu sa koeficijentom od 0.98 i u zoni su ispadanja zajedno sa Patriotasom koji je zakucan na dno sa koeficijentom od 0.85 i praktično je već ispao u niži rang. Podsećanja radi, koeficijent učinka se dobija tako što se iz prethodne tri sezone broj osvojenih bodova podeli sa brojem odigranih utakmica. Ipak, tim Edgara Karvahala ima šanse da zadrži satus člana elitnog ranga takmičenja, jer je do kraja prvenstva ostalo još sedam utakmica, a prvi iznad zone ispadanja je Envigado sa koeficijentom 1.00, dok su samo za nijansu iznad sa učinkom od 1.04 Deportivo Kali i njihov nošašnji rival Bojaka Čiko.

U poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima zabeležena je samo jedna pobeda, uz tri remija i jednim pretrpljenim poraz. U pomenutom periodu uspeli su da savladaju Envigado u osminifinala Kupa, remizirajući sa Juniorom iz Barankilje, Miljonariosom i Envigadom, pored poraza od Fortaleze. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Haragvaj de Monterija, ekipa Jaguaresa je zabeležila nedavni učinak od četiri pobede, tri nerešena ishoda remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.


00.30: (1,65) Jaguares (3,45) Čiko (5,40)


Dok je na drugoj strani ekipa Bojaka Čikoa, koja zauzvrat stiže na ovaj okršaj iz niza loših rezultata, s obzirom da je teren napustila poražena u poslednja tri kola. U prošlom kolu, sastav koji predvodi urugvajski stručnjak Serhijo Maglino, nastupao je u gostima protiv Independijentea iz Santa Fea, izgubivši sa 3:1 u meču koji je usledio nakon poraza od America de Kali od 2:0, i to pred domaćom publikom. Tim se trenutno nalazi na skromnoj 19. poziciji na tabeli Klausure, sa do sada osvojenih 8 bodova, i u identičnoj je situaciji kao i sadašnji protivnik.

U poslednjih pet z mečeva sezone zabeležena je samo jedna pobeda, uz jedan nerešen ishod i tri poraza, pobedivši Deportivo Pasto, remizirajući sa Agilasom Doradasom, pored poraza od Independientea iz Santa Fea, Amerike de Kali I Atletiko Nasionala. Igrajući kao gost, ekipa Bojaka Čikoa zabeležila je kampanju sa samo jednom pobedom, jednim remijem, uz čak osam pretrpljenih poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Sa prednošću igranja kod kuće protiv jednog od retkih protivnika koji su niže na trenutnoj tabeli Klausure, ali samo zahvaljujući lošijoj gol razlici, Jaguares de Kordoba ima želju da se konačno istakne kod kuće, pošto je već dokazao svoju vrednost time što je došao do četvrtfinala Kupa Kolumbije. Njihov poslednji duel završen je pobedom Bojake na La Independensiji rezultatom 1:0 i golom Žeimera Balanta.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 14. KOLO

Ponedeljak

Ekidad – Junior 1:0 (1:0)

/Olivera 5pen/

Bukaramanga – Pereira 1:1 (0:1)

/Kastanjeda 88 – Suarez 17/

Utorak

Agilas – Deportivo Kali 1:1 (0:1)

/Rivas 55 – Plata 30/

Patriotas – Santa Fe 1:2 (1:2)

/Rodas 21 – Albornoz 26, Rodaljega 38/

Onse Kaldas – Deportivo Pasto 2:1 (1:0)

/Moreno 35pen, Santos 90+4 – Gil 76/

Sreda

00.30: (1,65) Jaguares (3,45) Čiko (5,40)

Četvrtak

03.05: (1,70) Miljonarios (3,45) Fortaleza (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Jaguares KordobaBojaka Čiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara