©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (četvrtak, 12. mart): Zvezda pod košem Reala, a tu je i Liga Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.03.20. | 08:09

Pogledajte koji nas najinteresantniji sportski događaji očekuju danas

REAL MADRID – CRVENA ZVEZDA, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Crveno-beli u Madridu igraju bez Ognjena Dobrića, dok je Marko Jagodić Kuridža sve bolje nakon povrede skočnog zgloba u Istanbulu. Nažalost, on neće nastupiti na ovom meču, a nakon odsustva u pogon vraća se trener Dragan Šakota koji žali zbog toga što će ova utakmica iz dobro poznatih razloga biti odigrana bez navijača. Naravno, Zvezda će pokušati da parira rivalu, ali o odnosu snaga ne treba trošiti reči. Sve u svemu, iznenađenje je moguće samo ako Španci ne budu maksimalno ušli u meč, što potvrđuju i izjave Zvezdinog stratega.  

Izabrane vesti

BAŠAKŠEHIR – KOPENHAGEN, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Ekipa iz Istanbula trenutno je prva na tabeli Superlige i igra sjajno. Posle maestralne eliminacije Sportinga iz ovog takmičenja savladala je Gazišehir sa 3:1, i Geztepe sa 3:0. Kopenhagenovi navijači nemaju previše razloga za optimizam. Danski klub gubi bitku za vodeće mesto u prvenstvu gde mu Midtjiland beži 12 bodova. Pored toga na ovo gostovanje dolazi posle dva uzastopna poraza od Olborga (2:0) i Horsensa (0:1). Težak posao za Dance u Istanbulu.

AJNTRAHT – BAZEL, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Tim iz Frankfurta smatran je autsajderom pred duel sa Salcburgom, ipak uspeli su da nadigraju Austrijance u dvomeču. Situacija je nešto drugačija kada je Bundesliga u pitanju. Na tabeli ovog takmičenja nalazi se na 12. mestu i bliži je zoni ispadanja nego mestima koja vode u Evropu. Poražen je na tri prethodna duela u kojima je postigao samo jedan gol. Bazel je bez većih problema eliminisao kiparski APOEL iz takmičenja, a zbog već poznate situacije sa koronavirusom švajcarsko prvenstvo je obustavljeno pre nekoliko nedelja i to može biti problem za Bazel koji je već duže vreme na pauzi. Trenutno u njemu zauzima treće mesto iza Sent Galena i Jang Bojsa. Dakle, ovo je duel u kojem nema izrazitog favorita.

LASK – MAN. JUNAJTED, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Obe ekipe ulaze u ovaj susret u dobrom raspoloženju. LASK je nedavno savladao Salcburg svog najvećeg suparnika u Austriji, dok je Mančesteru to pošlo za nogom protiv gradskog rivala Sitija. Ekipa iz Linca je lider na tabeli gde ima šest bodova prednosti u odnosu na Salcburg. U grupnoj fazi ovog takmičenja dobila je četiri od šest mečeva, dok je  u šesnaestini finala eliminisala holandski AZ Alkmar. Mančester je peti u Premijer ligi i odlučan je da se umeša u borbu za jedno od četiri mesta koje vode u Ligu šampiona. U prethodnoj fazi Lige Evrope eliminisao je Klub Briž sa ubedljivih 5:0 posle remija u Belgiji (1:1). Mančester ima neuporedivo veće iskustvo u Evropskim takmičenjima i to je svakako njegova prednost, ali svakako da je i ovde svaki ishod moguć.

OLIMPIJAKOS – VULVERHEMPTON, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Tribine prazne, a domaćin još uvek u delirijumu zbog eliminacije Arsenala. S druge strane Vulverhempton je srećan zato što ga je Espanjol savladao u drugom meču, ali mu nije oteo kapitalnih 4:0 iz šesnaestine finala. U svakom slučaju uzbuđenje nam ne gine, mada Olimpijakosu psihološki na teret ide poraz od PAOK-a (3:2) u polufinalu Kupa Grčke.

RENDŽERS – LEVERKUZEN, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Kobni su i jedni i drugi bili za Portugalce. Rendžersi su savladali Bragu, dok su Aspirindžije presudile Portu. Međutim, na Ajbroks stadion Leverkuzen ulazi osokoljen pobedom nad Ajntrahtom od čak 4:0, što zbilja ukazuje na Nemce kao jače i sposobnije za trijumf. Da budemo jasni, Rendžers se iskompromitovao porazom od Hartsa u Kupu Škotske, a zatim i Hamiltona u ligaškim vodama, pa predah u vidu pobede nad Ros Kauntijem nije nikakav garant domaćinu da su se stvari popravile.

VOLFSBURG – ŠAHTJOR, 21.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Šahtjor je na poslednjih 13 evropskih izlazaka na teren davao golove, ali ih je i primao. Volfsburg je nešto jači, ali i jedni i drugi imaju dosta povređenih igrača, odnosno upitnih imena što svakako remeti taktičke planove trenera. Uzgred, valja znati da je Volfsburg poslednja dva bundesligaška nastupa okončao X ishodima, a da je Šahtjor u Ukrajini dva puta odigrao za GG, ali i za 5+ ishode.

CSKA – ALBA BERLIN, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Pogledajte hendikepe, jer CSKA zaista ne bi trebalo da ima problema sa nadigravanjem Albe. Uostalom, Berlinci posrću u u bundesligaškim vodama, a s poslednjih pet evropskih izlazaka na teren imaju samo pobedu nad nejakim Zenitom. CSKA je na proteklih pet utakmica u Evroligi pao samo pred Olimpijakosom i Barselonom.

EFES – VELENSIJA, 18.30
(Košarka, Evroliga)

Efes je neumoljivi lider i ovde nema zbora o nekoj egal utakmici naspram trenutnih efektivnih snaga ekipa. I mada je Valensija u trećem kolu igrala sasvim korektno, dobila prvu i drugu četvrtinu, u trećoj su Turci rešili utakmicu sa 17:30. Od toga se Španci nisu mogli oporaviti pa je na kraju bilo 78:83 za Anadolu Efes.

 * Analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 
Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara