Težak udarac za Čelsi, bez Kantea u narednom periodu

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 23:12

Francuz je u duelu protiv Mančester junajteda povredio mišić primicača

Tek što je istekao deseti minut derbija između Čelsija i Mančester junajteda, a Ngolo Kante je morao da napusti teren. Požalio se Francuz na bol u nozi, pa je Frenk Lampard bio primoran da napravi izmenu i u igru uvede Mejsona Maunta. Nadali su se navijači Plavaca da povreda nije ozbiljnije prirode, pre svega zato što je Kante izuzetno važan fudbaler za njihovu ekipu, a onda i zbog toga što sledi težak raspored u narednom periodu. Ipak, neće biti baš zadovoljni posle obavljenih lekarskih pregleda, pošto omalenog vezistu očekuje pauza koja bi mogla da potraje i do tri nedelje. Težak udarac za klub sa Stamford bridža...

Jasno je koliko je Kante bio važan fudbaler za igru bilog kog tima u kojem je nastupao. Bio je nezamenjiv šraf u šampionskoj generaciji Lestera, potom reprezentacije Francuske, a evo i sada u dresu Čelsija. Kada je spreman ima zagarantovano mesto u startnoj postavi. Ipak, nema baš sreće sa povredama u poslednje vreme. Nisu to preterano dugačke pauze, ali dovoljne da ga povremeno izbace iz ritma.

Izabrane vesti

Praktično nije stigao ni da se rastrči, a već je morao da napusti teren Stamford bridža u duelu protiv Junajteda (0:2). Nije bilo poznato da li je povreda teže prirode, ali posle detaljnih lekarskih pregleda utvrđeno je da će Kante zbog povrede mišića primicača leve noge pauzirati između dve i tri nedelje.

Dodatni problem za Čelsi biće to što će upravo u naredne dve nedelje imati vrlo težak raspored u svim takmičenjima, pošto ga očekuju dueli sa Totenhemom, Bajernom i Liverpulom. A atmosfera u timu je ionako daleko od idealne, pošto ekipa Frenka Lamparda na prethodna četiri meča u Premijer ligi ne zna za trijumf.

Postoji mogućnost da se Kante vrati na teren u duelu sa Evertonom (8. mart), a realnije je da se to dogodi na gostovanju Aston Vili (14. mart). Ne sme Lampard da žuri sa povratkom francuskog veziste, pošto je Kante imao već nekoliko različitih povreda otkako je stigao iz Lestera 2016. za 35.800.000 evra. Problemi u Čelsiju samo se nižu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara