(© Reuters)
(© Reuters)

Bomba u najavi: Marko Asensio ide u Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 12:11

Ugovor na pet godina, izvestan rastanak sa Realom

Malo ko zna ime trenera (ako se bude menjao Kristof Galtije), neizvesne su sudbine Nejmara i Mesija, kao dvojice od tri glavne zvezde kluba, ali Pari Sen Žermen je, sva je prilika, angažovao prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. I to iz Reala, pošto bi na Park prinčeva trebalo da dođe Marko Asensio.

Posao još nije realizovan, mada madridski As uverava da je dobio potvrdu na osnovu inicijalne vesti Ćiringita kako se 27-godišnji ofanzivac seli u Francusku. Čak navodi detalje ugovora i pojašanjava da će sa Parižanima sklopiti saradnju u trajanju od pet godina. Sve to kao slobodan igrač, jer mu za nekoliko dana ističe obaveza prema kraljevskom klubu.

Izabrane vesti

U obrazloženju Asensiove odluke isti izvor navodi da mu se smučilo što je uglavnom rezervna opcija i dojadilo da uglavnom počinje na klupi. Doduše, bilo je tokom proleća situacija kad ga je Karlo Ančeloti uvodio i(li) davao malo bitniju ulogu, sve je to nekadašnji član Majorke vraćao i čak su ga u Madridu krstili „najboljim 12. fudbalerom Primere“, ali je problem taj što Marko želi da bude u prvih 11.

Teško je pretpostaviti da će to baš uspeti u Pari Sen Žermenu. Logično je da će više zarađivati, mada bismo za potvrdu ekonomskog dela ugovora morali malo da sačekamo. Ono što je izvesno jeste da neće ostati u Realu, za koji je odigrao skoro 300 utakmica i postigao 61 gol. Dosta se pominjalo da bi mogao put Premijer lige, minulih dana kao favorit za potpis figurirala je Aston Vila, od ranije su situaciju pratili Čelsi i Liverpul, samo što nisu preduzimali konkretne korake.

Asensio će se tako u nedeljnom susretu sa Atletik Bilbaom, na zatvaranju Primere, posle devet godina oprostiti od Reala i uskoro početi novo poglavlje karijere. Verovatno u Parizu.


tagovi

Marko AsensioPari Sen ŽermenReal MadridLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara