Mauricio Sari (©Reuters)
Mauricio Sari (©Reuters)

Bomba u Grčkoj: PAO nudi Sariju 13.500.000 evra da ga vrati na tron!

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 17:22

Bio bi to najveći ugovor u istoriji tamošnjeg fudbala pa nije ni čudo što se Italijan premišlja...

Košarkaši Panatinaikosa doneli su neizmernu radost navijačima osvajanjem Evrolige, ali fudbaleri već duže vreme ne uspevaju da ih istinski obraduju. Jesu krajem prošle nedelje slavili u nacionalnom Kupu, no, slaba je to uteha za drugi najtrofejniji klub u zemlji, i to u sezoni u kojoj je PAOK odneo titulu prvaka države, Olimpijakos osvojio Ligu konferenciji. Istu je njihov tim završio na četvrtom mestu.

PAO skoro deceniju i po čeka na titulu i vlasnik Janis Alafuzos umorio se od čekanja. Želi po svaku cenu da vrati svoje čedo na vrh, a pronašao je i čoveka za kojeg veruje da je sposoban da ga tamo odvede. Grčki mediji pišu da je tim iz Atine u završnim pregovorima sa Mauriciom Sarijem!

Izabrane vesti

Ovu informaciju preneo je Sport 24, dok SDNA donosi detalje ugovora koji je Alafuzos izneo pred 65-godišnjeg stratega, najveći u istoriji grčkog fudbala. Kako tvrdi pomenuta agencija, PAO je doskorašnjem treneru Lacija ponudio trogodišnji ugovor vredan 13.500.000, što bi ga učinilo ubedljivo najplaćenijim trenerom tamošnjeg šampionata...

Sastanak dveju strana održan je u Italiji prošlog vikenda, kada je vlasnik Panatinaikosa pred Sarija izneo celokupan plan. Prvobitna reakcija nekadašnjeg trenera Čelsija i Juventusa bila je pozitivna, ali je zatražio malo vremena kako bi razmotrio sve opcije.

A, nije da ih nema. Pre desetak dana Sari je u razgovoru za Gazeto delo Sport otkrio da 'ima četiri ponude iz inostranstva, konkretno iz Premijer lige i La Lige' te da je 'otvoren za sve projekte koji ga privlače'. U međuvremenu je na o svojoj budućnosti pričao i za Sport Italiju.

"Imao sam kontakte sa stranim timovima. Međutim, pre nego što prihvatim bilo kakvu ponudu, moram prvo da vidim desetak mečeva, mada ni to nije dovoljno. Želim da razumem kontekst u kojem se taj klub nalazi. Meni i mom osoblju je potrebno nedelju do deset dana da napravimo relevantnu procenu. Želeo bih da prihvatim ponudu tima koji neće nigde žuriti i koji će imati jasne ideje o svojoj budućnosti i ambicijama", izjavio je Sari za Sport Italiju.

Pitanje je samo da li je Panatinaikos baš sredina kakvu je zamislio , jer Alafuzos je u prethodnom periodu pokazao da nema previše strpljenja. Promenio je dvocifren broj trenera za nešto više od jedne decenije koliko je na čelu kluba, a jedan od njih bio je, podsetimo, i Ivan Jovanović, koji je u decembru prošle godine dobio otkaz iako je zaostajao za PAOK-om jedan jedini bod... Jovanovića je nasledio Fatih Terim, ali je i on dobio otkaz sredinom maja, a Hristos Kontis, koji je vodio ekipu u poslednje dve utakmice u sezoni, izjavio je neko dana po osvajanju Kupa kako neće ostati u klubu.

Sari je trenersku karijeru započeo još na prelazu između dva veka, ali se većim klubovima preporučio tokom trogodišnjeg perioda u Empoliju, koji je prvo uveo u Seriju A, a zatim ga zadržao u italijanskoj eliti. Tada je krenuo njegov uzlet. Tri sezone vodio je Napoli, jednu Čelsi, isto toliko i Juventus pre nego što je leta 2021. godine preuzeo Lacio u kojem se zadržao tri sezone.

Sa Juventusom je osvojio Skudeto, dok je Čelsiju doneo trofej Lige Evrope.


tagovi

Mauricio SariPanatinaikosGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara