Bomba iz Švedske: Zvezda ponudila preko 3.000.000 za krilo Hamarbija

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 09:02

Veliki crnogorski talenat Viktor Đukanović želja srpskog šampiona

Tim Crvene zvezde koji danas istrči na teren protiv Zenita (18.30) daće sliku na koje igrače Vladan Milojević najviše računa na startu sezone, ali kako se prelazni rok tek zahuktava jasno je da će biti još promena i u redovima srpskog šampiona. Jedna od njih mogao bi da bude dolazak velike nade crnogorskog fudbala - Viktora Đukanovića.

Po pisanju švedskih medija, crveno-beli su već poslali ponudu Hamarbiju za 20-godišnjeg Nikšićanina, koji igra na poziciji levog krila. Navodno, ona iznosi preko 3.000.000 evra, što bi bio jedan od najskupljih ulaznih transfera Crvene zvezde. Stao bi Đukanović uz rame Bukariju i Đigi, dok su ispred Endijaje (4.000.000) i Hvang (5.500.000).

Izabrane vesti

Mladi napadač je januara 2023. stigao u švedski fudbal iz Budućnosti za 1.000.000 evra, a brzo je postao meta bogatijih klubova. U prvoj sezoni za Hamarbi dao je 11 golova u 25 utakmica i privukao pažnju Lacija, Lorijana i Totenhema koji su se zimus interesovali. Ovog leta hteo ga je Klub Briž, za koji Šveđani tvrde da je u junu ponudio 6.000.000 evra, ali nakon što su dobili negativan odgovor, Belgijanci su se povukli i prestali da pokušavaju.

Đukanović je 2017. godine bio na kampu FS Srbije održanom u Staroj Pazovi, zajedno sa još 25 vršnjaka među kojima su bili Vanja Vlahović, Samed Baždar, Luka Stojanović...

Za prvi tim Budućnosti debitovao je sa 16 godina i već u prvom nastupu, protiv Bokelja, postigao gol, pokazavši da je u pitanju zaista veliki talenat.

Crvena zvezda je tokom leta osvežila ekipu dovođenjem Pume, Seola, Stojića, Anana, Ilića, Dalsija i Jovanovića, a ukoliko bude postignut dogovor sa Šveđanima, njima će se uskoro pridružiti i Viktor Đukanović.

""Viktor može da igra i krilnog i centralnog napadača, sjajan je u igri 'jedan na jedan', želi loptu i ne beži od odgovornosti. Doveli smo jednog od najboljih i najtraženijih igrača na Balkanu, kojeg su pratili mnogi veliki evropski timovi", rekao je sportski direktor Hamarbija Jesper Janson kada je Nikšićanin potpisao ugovor do 2027. godine.



tagovi

FK Crvena zvezdaViktor ĐukanovićLetnji prelazni rok 2024Hamarbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara