Bomba iz Bačke Topole: TSC vraća Mihajla Banjca

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 18:13

U opticaju je pozajmica sa pravom otkupa

Otišao je Nemanja Stojić u Crvenu zvezdu, iskusni Miloš Cvetković se preselio u redove Čukaričkog kao slobodan igrač, priča se o velikom interesovanju Partizana za Ivana Milosavljevića, uvek je u opticaju odlazak Ifeta Đakovca! Međutim, TSC priprema veliki ulazni transfer i povratak jednog od glavnih „krivaca“ za veliki rezultatski uspon kluba iz Bačke Topole u poslednjih nekoliko godina.

Prema informacijama Mozzart Sporta Mihajlo Banjac bi mogao da se vrati na TSC Arenu i to kao pozajmljeni fudbaler ruskog Krasnodara. Kontakti su već uspostavljeni i ne bi bilo iznenađenje da vrlo brzo, možda i do kraja sledeće sedmice levonogi vezista ponovo bude jedan od glavnih aduta tima Žarka Lazetića.

Izabrane vesti

Krasnodar je do daljeg voljan da se odrekne nekada velike želje Crvene zvezde, pošto Mihajlo Banjac ove sezone nije imao ozbiljnu ulogu u redovima Bikova. Skupio je srpski vezista 25 utakmica u prvenstvu i kupu Rusije, ali je uglavnom šansu dobijao sa klupe. Upisao je dve asistencije, a status mu se pogršao smenom srpskog stručnjaka Vladimira Ivića.

Mihajlo Banjac je leta 2022. godine prešao iz redova TSC-a u Krasnodar za 1.600.000 evra. Bio je to u tom trenutku, pa sve do odlaska Petra Ratkova u Salcburg, najveći izlazni transfer kluba iz Bačke Palanke. Pobedio je Krasnodar u trci za Banjca Slaviju iz Praga i Crvenu zvezdu koja ga je grozničavo jurila nekoliko prelaznih rokova, čak i u periodu kada je nosio dres matične Inđije. Bio je u dresu TSC-a Banjac jedan od najboljih vezista Mozzart Bet Superlige.

U redovima TSC-a Mihajlo Banjac je odigrao 81 utakmicu, postigao 15 golova i upisao 14 asistencija.

U dosadašnjem delu prelaznog roka TSC je doveo hrvatskog štopera Luku Capana, kao alternativu za Nemanju Stojića. Od ranije je deo Lazetićevog tima postao Maki Banjak, bivši centralni defanzivac Partizana. Odbrana je pojačana i Dušanom Stevanovićem, dok je poziciju desnog beka popunio Stefan Jovanović iz kruševačkog Napretka.

Pominje se i Đulijano Đekić, ali bi Mihajlo Banjac bio, bez konkurencije, najveće pojačanje TSC-a. Bar u dosadašnjem delu prelaznog roka.



tagovi

Mihajlo Banjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara