Džon Lukumi iz Bolonje (AFP)
Džon Lukumi iz Bolonje (AFP)

Bolonji se loše piše ove sezone, Krstović junak Lećea

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.24. | 21:30

Empoli nastavlja da iznenađuje

Bolonja je zakoračila u istorijsku sezonu u kojoj će po porvi put igrati Ligu šampiona, ali po uvodnim mečevima u Seriji A, ne piše joj se dobro.

Očigledno da su odlasci trenera Tijaga Mote u Juventus, mladih zvezda Džošue Zirkzea i Rikarda Kalafjorija u premijerligaške velikane, te istek pozajmica spoljnih igrača Viktora Kristijansena i Aleksisa Salemakers, nenadoknadivi gubici za Rosoblu.

Izabrane vesti

Bolonja je otvorila sezonu mršavim remijem protiv Udinezea, potom doživela debakl protiv Napolija, da bi večeras opet kiksnula na svom terenu odigravši samo 1:1 protiv Empolija. Mada, ima tu i do Empolija koji je sjajno ušao u sezonu. Remizirali su sa favorizovanom Moncom, pobedili Romu u gostima i sada nose bod iz kuće učesnika Lige šampiona.

Počeci Vinćenca Italijana na klupi Monce ne protiču dobro. Na ruku mu ne idu ni povrede nekih bitnih igrača poput Endojea, Erlića, Fergusona, Kambijagija… A pojačanja poput Pobege, Kazalea ili Ilinga su tek došla i nisu uigrani.

Ipak, krenulo je dobro na Dal’Ari po domaćina jer je Đovani Fabijan posle 90 sekundi igre načeo goste iz Toskane. I dok je slavlje još trajalo, Empoli je izjednačio! Kontranpad i Pecelinu asistenciju je krunisao Emanuel Đasi.

Nakon dva gola u prva tri minuta u nastavku mirno more. I to malo šansi što je bilo, golmani Vaskez i Skorupski su bez problema neutralisali. Empoli ima start sezone iznad svih očekivanja, Bolonja je razočarala.

Na samom jugu Italije, Nikola Krstović je bio heroj prve pobede Lećea u sezoni. Nakon teških poraza od Intera i Atalante, Saelntini su pokazali da mogu sa sebi ravnima i naneli prvi poraz Sardima. Krstović je na početku meča promašio šansu ‘jedan na jedan’, potom imao dobar volej, da bi u 26. minutu pogodio sa peterca pošto je dobro pratio situaciju nakon centaršuta.

Osim pokušaja Zita Luvumba, Kaljari nije imao raspoloženih igrača u napadu, ali jeste Simonea Skufeta na golu koji je sprečio ubedljivije vođstvo domaćih. Planove Lećea je ozbiljno ugrozio Patrik Dorgu koji je u nadoknadi prvog poluvremena nagazio Pratija i zaradio isključenje.

Brojačno nadmoćniji gosti su napali u drugom poluvremenu i delovalo je da Leće neće izdržati, ali Valdimiro Falkone je po ko zna koji put pokazao da jedan od najboljih golmana u Seriji A. Imao je dve sjajne intervencije, a u finišu meča mu je pomogla i prečka koja je zaustavila Violin šut i srušila Kaljarijeve nade da će ostati neporažen i treće kolo zaredom.

SERIJA A

Petak

Venecija - Torino 0:1 (0:0)

/Koko 86/

Inter - Atalanta 4:0 (2:0)

/Đimsiti 3 ag, Barela 10, Tiram 47, 56/

Subota

Bolonja - Empoli 1:1 (1:1)

/Fabijan 2 - Đasi 3/

Leče - Kaljari 1:0 (1:0)

/Krstović 26/

20.45: (2,85) Lacio (3,35) Milan (2,50)

20.45: (1,50) Napoli (4,30) Parma (6,50)

Nedelja

18.30: (1,70) Fjorentina (3,60) Monca (5,30)

18.30: (2,05) Đenova (3,30) Verona (3,80)

20.45: (2,10) Udineze (3,35) Komo (3,60)

20.45: (1,80) Juventus (3,50) Roma (4,70)



tagovi

Nikola Krstović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara