Fudbaleri Bašakšehira (©Reuters)
Fudbaleri Bašakšehira (©Reuters)

Bolnica u redovima šampiona i vicešampiona, tinejdžer staje na gol Trabzona

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 08:34

Bašakšehiru nedostaje devet povređenih igrača, a gostima čak 11, od toga šestorica zaraženih virusom korona. Mrežu zahuktalih gostiju čuvaće mladi Kagan Maradaoglu

Utakmica Bašakšehir – Trabzon prošle sezone bila je derbi Turske, duel koji je rešavao pitanje šampiona, ali ove sezone druga priča. Branilac krune igra katastrofalno i trenutno je na mestu koje vodi u drugu ligu. Domaćin ima četiri vezana poraza i skliznuo je na poražavajuću 18. poziciju. Kao što je prošle sezone ispisao istoriji premijernom titulom, sada bi mogao da bude posle jedne blistave sezone drugoligaš.

S druge strane, Trabzon je očajno počeo sezonu, bio je na dnu, ali je iskusni turski stručnjak Abdulah Avdži preporodio ekipu koja je trenutno u najboljoj formi u elitnom šampionatu Turske. Vicešampion je na samo šest bodova manje od trija iz Istanbula, Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša i mogao bi da se umeša u borbu za titulu.

Izabrane vesti

Trabzon je u seriji od sedam pobeda u šampionatu, a u poslednje tri utakmice mreža mu je ostala netaknuta. Vicešampion Turske nije poražen u 2021. godini. Poslednji neuspeh vicešampion je doživeo 26. decembra prošle godine kada je na svom terenu poražen od Galatasaraja (0:2).

Uzrok loše forme i serije neuspeha šampiona je i užasna kadrovska situacija u timu. I protiv Trabzona, Bašakšehir će biti desetkovan povredama. I dalje nedostaju Edin Višća, Mahmut Takdemir, Naser Šadli, Danijel Aleksić, Tolga Džimererdži, Omer Ali Sahiner, Žunior Saisara, Bolingoli i Mete Kan Demir.

I Trabzon će biit nekompletan u Istanbulu na stadionu Fatih Terim danas (17.00). Korona virus je oslabio zahuktalog vicešempiona. Problem je što su od te šestorice zaraženih dvojica čuvara mreže, pa će gol gostiju da čuva mladi osamnestogodišnji Kagan Maradaoglu. On će biti najmlađi golman u istoriji kluba. Trabzonu će nedostajati čak 11 igrača, uključujući šestoricu zaraženih od virusa korona. Zbog crvenog kartona suspendovan je jedan od najboljih igrača, Nigerijac Antonio Nvakaeme. Povređeni su Anders Trondsen, Abdulkadir Finger i Abdulkadir Omar. Može se reći da će oba tima igrati u rezervnim sastavima. Videćemo ko ima dužu klupu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TRABZON DA BUDE ŠAMPION TURSKE JE 20,0.

Trabzon je osvojio već trofej u Turskoj. Krajem januara je u Istanbulu pobedio današnjeg rivala u Superkupu sa 2:1. Prošle sezone, Bašakšehir je bio uspešniji, pobedio je u Trabzonu sa 2:0, dok je u gradu na obali Crnog mora bilo nerešeno – 1:1. Zanimljivo, na poslednje četiri utakmice ova dva tima domaćini nisu pobedili.

Prvi meč 26. kola šampionata Turske, Bašakšehir – Trabzon (17.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska Super ligTurska 1TurskaTrabzonBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara