NAJAVA DANA (subota, 4. april): Belorusija, zemlja za fudbal obećana, plus gejmeri

Vreme čitanja: 5min | sub. 04.04.20. | 07:57

Pogledajte pregled mečeva koji odolevaju izazovima aktuelne pandemije

ŠAHTJOR SOLIGORSK – NEMAN, 14.30
(Fudbal, Belorusija 1)

„Rudari“ su prošlu sezonu završili na trećem mestu, dok je Neman zauzeo donji deo tabele. Šahtjor je od četiri prethodne utakmice dobio tri, a posebno je dobar na svom terenu gde je neporažen na 17 od 19 prethodnih mečeva. Neman je u sasvim suprotnoj situaciji, izgubila je tri od poslednje četiri utakmice, a od početka jula upisala je samo dve pobede na gostovanju. U Soligorsku je poslednji put slavila 2010, a od 2013. na ovom stadionu nije postigla nijedan gol.

Izabrane vesti

BATE BORISOV – RUH BREST, 16.30
(Fudbal, Belorusija 1)

Prošlogodišnji vicešampion loše je započeo ovu sezonu. Izgubio je od Energetika i Slavije Mozir, a oba duela igrao je kao gost. Novajlija u ligi Ruh Brest savladao je Dinamo Minsk na gostovanju u prvoj utakmici sezone, ali je potom u prošlom kolu minimalnim rezultatom poražen od Energetika kod kuće. Ruh Brest je formiran 2016, i svakako da ne može iskustveno da se poredi sa ekipom iz Borisova s kojom nikada ranije nije odmerio snage, i koja će sada sigurno pokušati da se iskupi za loš start.

DINAMO BREST – SLAVIJA MOZIR, 18.30
(Fudbal, Belorusija 1)

Dinamo je aktuelni šampion i najefikasniji tim prvenstva koji je istovremeno primao samo 0,7 golova u proseku. Novu sezonu započeo je pobedom i remijem, a u ovom prvenstvu izgubio je samo jedan duel od jula prošle godine. Taj poraz je ujedno bio i poslednji koji su pretrpeli pred svojom publikom. Slavija je u prošlom kolu savladala BATE Borisov, a prethodno je poražena od ekipe Slucka. Ipak, bez pobede je na 12 od 15 prethodnih gostovanja. Dinamo je dobio četiri od poslednjih pet međusobnih odmeravanja, a Slavija je poslednji put na ovom stadionu slavila 2015.

ENERGETIK II – MINSK II, 13.00
(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)

Energetik je bez trijumfa od novembra, i prošlu sezonu završio je u donjem delu tabele za razliku od Minska koji je istu završio na drugom. I ovu je počeo loše s obzirom da je sa 3:0 izgubio od ekipe Ruh Bresta koja je debitant u ovom takmičenju. Minsk je u prošlom kolu remizirao sa Dinamo Minskom (2:2), a prethodno je vezao pet pobeda. Pri tom radi se o timu koji je ubedljivo najefikasniji u ovoj ligi. Prethodni duel ovih rivala Minsk je na svom terenu dobio sa 4:1.

ISLOČ MINSK II – SLUCK II, 13.00
(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)

Domaćin je izgubio obe otvarajuće utakmice ove sezone, kao i sve koje je igrao na svom terenu počevši od oktobra. Izuzetak je pobeda nad zadnjeplasiranim Dinamo Brestom. Sluck je s druge strane dobio oba ovosezonska duela i pri tom postigao najviše golova uz samo dva primljena. Međutim, stvari stoje nešto drugačije kada su njihovi međusobni susreti u pitanju. Isloč je dobio poslednjih sedam odmeravanja sa ovim rivalom, sa kojim ima stopostotan učinak kod kuće, a ukupan rezultat na prethodna četiri meča koja su igrali pred svojom publikom bio je 11-1 u korist domaćina.

SMOLEVIČI II - VITEBSK II , 13.00
(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)

Vitebsk je prethodnu sezonu završio u donjem delu tabele i na 30 odigranih utakmica primio je čak 79 golova. Ovu je započeo pobedom nad Gorodejom (4:1), da bi u prošlom kolu izgubio sa 4:0 od ekipe Nemana. Smoleviči je rešio u svoju korist obe utakmice ove sezone, i to obe na gostovanju uz najmanje dva postignuta gola. Takođe, postigao je 13 golova na prethodnih pet mečeva na strani. Susret sa Vitebskom iz avgusta 2018. dobio je rezultatom 2:1, takođe kao gost.

DEP. OKOTAL – DEP. LAS SABANAS, 23.55
(Fudbal, Nikaragva 1)

Derbi fenjera Okotal dočekuje sa četiri vezana kiksa, dok Las Sabanas iz prošlog kola vuče pobedu nad Real Madrizom koja je prekinula njihovu podužu posnu seriju. Inače poslednji februarski susret ovoga para okončan je bez golova, a cele prošle godine na njihova dva meča imali smo jedan remi, plus pobedu Okotala u gostima. Inače, na njihovim susretima do sada je prolazila 0-2 igra.

REAL MADRIZ – MANGAVA, 23.55
(Fudbal, Nikaragva 1)

Vodeća Mangava je pred zicer bodovima. Naime, Real Madriz je tek osmi, a sa poslednjih pet susreta ima svega dve pobede. Ako znamo da ukupna gol razlika gostujućeg tima iznosi 23:13, ted a je u poslednja dva navrata ova dva tima slavila sa 3:1 i 5:0, tipovanje na veći broj golova deluje kao vrlo izgledno.

JUVENTUS MANGAVA – DIRANGEN, 02.00
(Fudbal, Nikaragva 1)

Čelična odbrana Dirangena do sada je primila samo sedam golova, što je najbolji skor lige, ali i vrlo izvesna opomena da na ovom meču realno može da se očekuje da Juventus Mangava neće uraditi ništa. Naime, domaći su izgubili poslednje dve utakmice, ne igraju dobro, a Dirangen ih je dobijao u poslednja dva navrata. Koliko otpor mogu sada da pruže, ostaje nam da vidimo.  

CLOUD 9 – ENVY, 17.00
(Counter strike – flashpoint)

Cloud 9 je uslovno glasi za dobru igračku družinu, mada ga je HAVU nedavno porazio sa 2:0. Oni su pre toga poraženi od Envy tima sa 1:2, što je plus za izazivača koji može da pokuša upucavanje nove pobede iznenađenja. S obzirom da je reč o kvalifikacionom finalu, o popuštanju ovde neće biti ni govora.

DIGNITAS – GEN G, 20.00
(Counter strike – flashpoint)

Gen ima jako dobre igračke sposobnosti i samo jedan poraz na prethodnih šest mečeva. Dignitas je zatrokirao tri puta na pet poslednjih mečeva, a Gen ga je koncem marta savladao sa 0:2. Zbog toga Gen G. Esports važi za favorita ovog susreta, naspram sposobnosti spretnijeg ribala.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar Mozzartove onlajn ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mestu, gde morate da obavite mnogo više koraka da biste se opkladili, preko sajta ili aplikacije mozzartbet.com samo u ŠEST koraka obavićete sve što je neophodno da bi igra počela. Detaljno uputstvo pogledajte OVDE!

* Analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 
Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara