Foto: https://www.chelseafc.com/
Foto: https://www.chelseafc.com/

Bolijeva rampa Barseloni: “Gospodin Čelsi” još dve godine na Stamford Bridžu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 00:56

Aspilikueta produžio ugovor sa londonskim klubom

Vršila je Barselona teror nad evropskim velikanima na fudbalskoj pijaci ovog leta. Pod pritiskom katalonskog kluba popustio je prvo Bajern, potom Lids i Sevilja, ali ne i Čelsi. Verovatno kivan što mu je španski klub preoteo Rafinju i Žila Kundea, vlasnik londonskog kluba Tod Boli spustio je rampu Blaugrani i umesto da joj proda Sezara Aspilikuetu, produžio je ugovor svom kapitenu.

"Gospodin Čelsi. Još dve godine", reči su kojima je Čelsi potvrdio produžetak saradnje sa iskusnim Špancem do leta 2024. godine. Aspiju je prethodni ugovor sa Plavcima istekao ovog leta, ali su na Stamford Bridžu imali opciju da automatski produže njegovog boravak u Londonu da igrač ispuni određeni broj nastupa u prošloj sezoni.

Izabrane vesti

Ipak, Barselona koja već nekoliko meseci unazad nije krila interesovanje za Aspilikueta nedavno se javila Čelsiju i započela pregovore oko njegove kupovine, ali kako dve strane nisu uspele da se dogovore oko obeštećenja – Englezi navodno tražili 10.000.000 evra – Boli je odlučio da kapitenu produži ugovor na dve godine ne bi li narednog leta došao u identičnu situaciju.

U klubu su navodno pre svega oduševljeni liderskim sposobnostima 32-godišnjeg španskog reprezentativca, posebno u periodu kada je Čelsi bio pod sankcijama i u periodu trajanja promene vlasničke strukture. Zbog toga će ga između ostalog prema pisanju pojedinih medija nagraditi i blagom povišicom, te će umesto dosadašnjih 150.000 funti, nedeljno primati 180.000.

"Zaista sam srećan što ću produžiti boravak u Čelsiju, mojoj kući. Prošlo je gotovo deset godina otkako sam prvi put stigao u klub, tako da zaista osećam ljubav i uzbuđen sam bog novog projekta koji je u našim rukama. Ponosan sam kapiten i nadam se da ćemo podeliti još mnogo lepih trenutaka zajedno", rekao je Aspi.

Španac je u Čelsi stigao u avgustu 2012. godine iz Marselja za nešto manje od 9.000.000 evra i u prethodnih deset godina bio važan deo ekipe koja je osvojila svaki mogući trofej: Dva puta Premijer ligu i Ligu Evrope, po jednom Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA Kup, Liga kup, Super kup UEFA… Za londonski klub je odigrao 474 zvanične utakmice, postigao 17 golova i namestio još 55, a kapitensku traku preuzeo je 2019. kada je Geri Kejhil napustio klub, mada je i pre toga povremeno znao da je stavi oko ruke.


tagovi

ČelsiLetnji prelazni rok 2022Cezar Aspilikueta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara