Lesli Ugočukvu (©CFC)
Lesli Ugočukvu (©CFC)

Bolijeva francuska kolonija na Stamford Bridžu sve brojnija, pridružio joj se i Ugočuvku od 27.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 19:40

Ali će put do prvog tima morati da traži zaobilaznim putem

Red mladih, red formiranih, pa opet red mladih. Niže Čelsi pojačanja kao na traci otkako je klub pao u ruke Toda Bolija, pokušava da se vrati u sam vrh engleskog fudbala, ali misli i na budućnost o čemu svedoči dolazak još jednog u nizu talentovanih igrača što bi u godinama što dolaze rebalo da čini okosnicu tima – Lesli Ugočukvu.

Ekspresno su Plavci završili još jedno pojačanje. Tokom vikenda otkriveno je da Čelsi pregovara sa Renom, a već ovog utorka 19-godišnji defanzivni vezista predstavljen je na Stamford Bridžu. Francuski klub inkasiraće 27.500.000 evra od prodaje svog đaka, dok je Ugočukvu, kao i svi talentovani fudbaleri što su prethodno stigli zapadni London, najveći deo treće decenije života obećao Plavcima, pošto je potpisao ugovor do leta 2030. godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Ugočukvu bi, doduše, put do prvog tima Čelsija trebalo da potraži zaobilaznim putem, jer će prema navodima francuskih medija doskorašnji vezista Rena ponovo nazad na kaljenje u Ligu 1, konkretno u Strazbur, koji je od skoro u vlasništvu Čelsijevog gazde Toda Bolija.

Kako bilo, Čelsi je u Lesliju prigrabio još jednog dragulja sa fubalskog tržišta i pridodao gavelikom broju talentovanih momaka što puno obećavaju. Od Anđela, preko Gabrijela Slonine, Andreja Santosa Karnija Čukvuemeke, Mala Gusta, Ćezarea Kasadeija, Nonija Maduekea, Dijega Moreire…

Uočljivo je i to da su u poslednje vreme čelnici Čelsija fokus preusmerili pretežno na francusko tržište, pa trenutno u sastavu imaju sedmoricu fudbalera iz pomenute zemlje od kojih su šestorica stigli u poslednjih godinu dana (Malo Gusto, Benoa Badijašil, Vesli Fofana, Kristofer Enkunku, Lesli Ugočuvku). Jedino je Malang Sar od ranije u klubu, ali bi on uskoro mogao i da ga napusti.

Ugočukvu je ponikao u Renu, a iako mu je tek 19 godina, već je upisao 60 nastupa za prvi tim kluba iz Bretanje.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Lesli UgočukvuČelsitransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara