Trener Leganesa ne bira reči posle odlaska Brajtvajta: Šta da kažem? Hoćete da plačem?

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.20. | 17:23

"Fudbalski savez nas nije sprečio da igramo sa 11 igrača ili bez golmana, ali nas je sje....", izjavio je trener Leganesa Havier Agire na današnjoj konferenciji pred meč sa Seltom

Barselona je čitave zime tražila napadača i pronašla ga tek posle završenog prelaznog roka. Aktuelni šampion iskoristio je pravila takmičenja, doveo Martina Brajtvajta i tiho izašao iz čitave priče. Ipak, u La Ligi se podigla prašina nakon prelaska napadača Leganesa u katalonski klub, jer je u celoj priči "izvisio" upravo tim iz predgrađa Madrida kome najverovatnije neće biti dozvoljeno da pronađe zamenu za 28-godišnjeg Danca, zbog pravila ali i domino efekta koji bi izazvao potencijalni transfer.  Pred "utakmicu od šest bodova" protiv Selte, o čitavoj situaciji govorio je bez dlake na jeziku Havijer Agire, trener Leganesa.

Meksički stručnjak se nije previše obazirao na Barselonu koja je delovala po propisima La Lige, ali je indirektno "pecnuo" one sa vrha.
"Svlačionica je fantastična i ja se osećam još bolje. U ovom trenutku fudbalske vlasti nas nisu sprečile da igramo sa 11 igrača ili bez golmana iako su nas sje..... Da li je Brajtvajt od vitalnog značaja za opstanak Leganesa? Jedina stvar koja je važna su grb i srce. Šta hoćete da kažem? Hoćete da plačem? Imam 26 vrlo dobrih igrača ovde i bilo bi nepoštovanje kada bih rekao da smo sje..... Idemo u Vigo sa svim što imamo, svom snagom."

Izabrane vesti

Leganes je trenutno 19. u La Ligi i najneefikasniji je tim prvenstva sa svega 18 golova u 24. kola, a čak trećinu postigao je upravo Brajtvajt. Klub iz predgrađa Madrida zatražio je dozvolu od fudbalskog saveza Španije da dovede zamenu i dok čeka odgovor, Agire će morati da radi sa onim što ima.
"Generalni direktor me je obavestio da čekamo odgovor. Do tada, oslanjaću se na ono što imam, a to je dobar tim u pogledu kvaliteta i količine. Srećan sam sa onim što imam.Potrebni su nam bodovi i demo u Vigo po pobedu, sa 11 igrača na terenu i sedam na klupi, kako propisi nalažu".

Brajtvajtov odlazak nije jedini značajniji gubitak Leganesa ove sezone jer je klub prethodno napustio i Jusuf El Nesiri, strelac pet golova u jesenjem delu sezone.
"Martinov odlazak uznemirio me koliko i Jusufov. Ovo su okolnosti koje mi se ranije nisu događale. Ne mogu, ne bih smeo i ne želim da žalim razmiščljajući o onome što se desilo. Oni (Brajtvajt, El Nesiri) su doprineli timu onoliko koliko su doprineli, a sada je na nekom drugom da uradi isto.", završio je Agire.

Leganes naredni meč igra protiv Selte u subotu od 13 časova u Vigu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara