Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)
Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)

Boki nikako da krene u gostima, Martinez baca u vatru novajlije

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 22:40

Plavo-žuti noćas (01.30) žele tri boda protiv odličnog Instituta

Sa obnovljenim samopouzdanjem pošto je pre nekoliko dana u baražu za osminu finala Kopa Sudamerikanu savladala ekvadroski Independiente del Valje, Boka Juniors okreće stranicu i sada se fokusira na nacionalno prvenstvo, gde će u sklopu osmog kola Profesionalne lige odmeriti snage sa Institutom. Duel je na program noćas (01:30) na stadionu Huan Domingo Peron u istoimenog gradu u provinciji Kordoba.

Pet mečeva bez poraza, Boka Juniors je možda konačno stupila na pravi kolosek u sezoni. Ipak, i dalje ima poteškoća sa prikupljanjem bodova u Profesionalnoj ligi, gde se na kraju sedmog kola nalazi tek na 19. mestu sa samo osam bodova, ostvarenih iz dve pobede, dva remija i dva poraza, ali i uz utakmicu manje u odnosu na ostatak konkurencije. U svojim poslednjim nastupima, stigla je do osmine finala Kupa Argentine i Kupa Sudamerikane, eliminisavši Almirantea Braua i Independijente del Valje, a u poslednjem kolu argentinskog prvenstva remizirala je (2:2) protiv Defense i Justisije. Kao gost, Boka Juniors je zabeležila tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset mečeva.

Izabrane vesti

Pred ovaj duel, Dijego Martinez ističe nekoliko promena u startnih 11 koji će izaći na megdan Institutu. Luis Advinkula, Markos Roho i Edinson Kavani su opcije koje trener u početku analizira kako bi ih sačuvao i odmorio za predstojeće utakmice. Ideja je da se ponovo pojave na La Bombonjeri protiv Banfilda sledeće nedelje. U tom smislu otvaraju se vrata potpuno novim pojačanjima Boke koja bi mogla da imaju minute od starta.

01.30: (2,90) Instituto (3,05) Boka Juniors (2,65)

Geri Medel bi zamenio Markosa Roha, Tomas Belmonte bi zauzeo mesto Habesa Saralegija, a Brajan Agire bi zamenio Miltona Delgada. Jedna od nedoumica u timu je i desni bek, u slučaju da Luis Advinkula nije spreman da izađe na teren u Alta Kordobi, njegova eventualna zamena bio bi mladi Dilan Gorosito koji je u prošlom kolu debitovao za prvi tim u meču protiv Defense i Hustisije, ali sve ukazuje da će Lautaro Di Lolo biti starter. Ostatak postave, ako ne bude fizičkih tegoba, biće identičan formaciji Boke koja j izvojevala minimalnu pobedu u Kopa Sudamerikani pre četiri dana.

Institut je na startu Profesionalne lige imao kampanju iznad očekivanja. Klub se na kraju sedmog kola bori za vrh tabele sa Rasingom, Taljeresom, Union de Santa Fe i Urakanom, sa samo pet boda manje od lidera takmičenja, ali i uz utakmicu manje, pošto je Urakan svoj meč osmog kola odigrao prethodne, noći kada je slavio minimalnim rezultatom protiv Rosario Sentrala.

23.30: (1,37) River Plejt (4,80) Sarmijento (9,00)

I dalje bez mogućnosti da računa na Roberta Bočija, koji je povređen i ostaje van terena, Instituto nastoji da se istakne pred svojim navijačima kako bi ostao konkurentan za najviše pozicije na tabeli. Crveno-beli tim se vidi kao autsajder u predviđanjima pred ovaj meč i stiže pod pritiskom pošto je doživeo poraz minimalnim rezultatom od Atletika Tukumana. Klub se trenutno nalazi na petom mestu argentinske elitne lige sa 13 bodova.

U poslednjih pet zvanično odigranih mečeva, sastav Dijega Dabovea ostvario je učinak od tri pobede, dva poraza, bez nerešenih ishoda, savladavšii Himnaziju iz La Plate, Njuels Old Bojse i Independijente, pored poraza od Atletiko Tukumana i Urakana. Igrajući kao domaći, na stadionu Presidente Huan Domingo Peron, Instituto je zabeležio učinak od tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih deset 10 mečeva

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

ARGENTINA 1 – 8. KOLO

Subota

Rivadavija – Independijente 1:0 (1:0)

/Vilja 21/

San Lorenco – Njuels Old Bojs 1:1 (0:1)

/Blanko 80 – Ramirez 5/

Rosario – Urakan 0:1 (0:1)

/Macanti 30/

Nedelja

Banfild - Taljeres Kordoba u toku

Estudijantes - Himnasija la Plata u toku

Rasing - Union Santa Fe u toku

23.30: (1,37) River Plejt (4,80) Sarmijento (9,00)

Ponedeljak

01.30: (2,90) Instituto (3,05) Boka Juniors (2,65)

20.00: (2,85) Barakas Sentral (3,10) Atletiko Tukuman (2,65)

21.30: (2,10) Defensa i Hustisija (2,90) Platense (3,90)

23.45: (4,00) Sentral Kordoba (3,35) Velez (2,00)

23.45: (2,35) Tigre (3,00) Deportivo Rijestra (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsArgentina 1ArgentinaJužna AmerikaInstituto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara