Kristijan Pavon (Foto: AFP)
Kristijan Pavon (Foto: AFP)

Boka traži previše novca, Pavon se posle godinu i po dana vraća na Bombonjeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 02:39

LA Galaksi nudi 8.000.000 dolara, Argentinci zahtevaju blizu 20.000.000

Čekanje se odužilo. Još od 2007. godine, kada se Boka Juniors popela na krov Južne Amerike, pristalice slavnog argentinskog kluba se svake sezone iznova nadaju tituli Kopa Libertadoresa, ali ona uporno zaobilazi popularnu Bombonjeru. U prethodne dve godine šestostruki prvak Zelenog kontinenta bio je vrlo blizu, ali je post ipak nastavljen: prošle sezone Boka je takmičenje u Kopa Libertadoresu završila u polufinalu, godinu ranije na poslednjem stepeniku. U aktuelnoj se treći izastopni put našla među četiri najbolji tima kontinenta, pa će protiv Santosa pokušati da prekine 13-godišnju patnju navijača. Tri utakmice dele ekipu Migela Rusa od željenog trofeja, a na tom putu mogao bi da joj pomogne – Kristijana Pavona.

Argentinski krilni fudbaler se posle godinu i po dana odsustva gotovo izvesno vraća na Bombonjeru. Pavon je prethodnu sezonu i po proveo na pozajmici u LA Galaksiju, ali kako američki klub ne želi ili pak nije u mogućnosti da ispuni finansijske zahteve Boke kako bi aktivirao otkup ugovora, Pavonova epizoda u MLS-u bi uskoro mogla da bude okončana. Naime, kako prenosi argentinski Ole, klub iz Los Anđelesa je za otkup ponudio 8.000.000 dolara, međutim, potpredsednik Boke Huan Roman Rikelme bio je jasan – ponuda približna njegovoj otkupnoj klauzuli od 20.000.000 dolara jedini je način da Pavon bude prodat. Iz Galaksija još uvek nisu zvanično odustali, ali kako nisu ponudili ni polovinu sume iz klauzule, posao je osuđen na propast.

Izabrane vesti

 Međutim, kako je prelazni rok zatvoren do 20. januara, u Boki strahuju da bi Pavon mogao da propusti mečeve sa Santosom u Kopa Libertadoresu, koji su na programu 6. i 13. januara. Stoga će argentinski klub morati da zatraži dozvolu od Fife kako bi Pavon mogao da nastupi već od početka 2021. Kako je Pavon i dalje u vlasništvu tima iz Buenos Ajresa, Ole ipak uverava da aktuelni šampion zemlje neće imati problema u izvršenju svojih zamisli.

Mnogo veći problem mogla bi da predstavlja Pavonova fizička sprema. Kako se LA Galaksi nije domogao plej-ofa, Argentinac je poslednji meč odigrao pre gotovo dva meseca. Pride bi ponovo morao da prođe makar kraći period adaptacije na južnoamerički fudbal. Prvi trening sa Bokom trebalo bi da odradi prvog dana u novoj godini, a prvi meč sa Santosom zakazan je za 5. januar – nedovoljno vremena kako bi se našao u timu. Stoga ostaje da se vidi da li će Ruso razmatrati tu opciju.

Pavon je u LA Galaksiju proveo više nego pristojnih godinu i po dana. Na 35 utakmica postigao je 14 golova i pride upisao devet asistencija. Čak je poneo i kapitensku traku. Džaba sve, Bokina potraživanja su očigledno prevelika. Zbog toga uostalom Pavon nikada nije ni zaigrao u Evropi, iako je Arsenal pokazao interesovanje u nekoliko navrata, a motrili su ga između ostalih i PSŽ, Napoli, Porto i pre svih Zenit.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Kristijan PavonLos Anđeles GalaksiLA GalaksiBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara