Bojaka Čiko u velikom stilu do najvišeg ranga kolumbijskog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 05:32

U revanšu 1:0, ukpuno 3:0 u Grand finalu

Nije bilo nikakve dileme, niti ni najmanje nezivesnosti u revanš meču Grand finala kolubijske Primere B. Bojaka Čiko ne samo da je uspela da odbrani velikih 2:0 iz prvog meča protiv Ulije, već je dodatno uvećala prednost i proslavila povratak u najviši rang kolumbijskog fudbala u svojoj Tunhi - 1:0 (1:0).

Junak ovog dvomeča bio je Vilmar Kruz, koji je postigao dva od tri gola svog tima za 180 minuta fudbala, a izuzetno se snašao i večeras u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Iskoristio je vrlo lukav dubinski pas Gejmera Balante, pobegao svojim čuvarima i matirao nemoćnog Žejsona Mendesa. Igračima Ulije je ostalo svega 45 minuta fudbala u drugom poluvremenu da pokušaju da se vrate u život, ali ne samo da nisu uspeli u tome, već nisu utakmcu učinili ni neizvesnom.

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta u oba dela šampionata, Bojaka Čiko je bio drugi najuspešniji tim u sezoni sa 76 osvojenih bodova. Ipak, onda kada je bilo najvažnije sastav Marija Garsije je pokazao ključni kvalitet i dokazao da je najbolji u konkureciji.

Bojaka Čiko je osnovan pre samo 20 godina, kao ekipa Bogota Čiko, a samo godinu dana kasnije, posle unapređenja u najviši rang takmičenja prebačen je u Tunhu i promenio naziv. Veliki uspon je doživela od 2006. godine, nakon dolaska Alberta Gamera, a 2008. godine osvojila je i jedinu titulu u svojoj istoriji, pobedivši Ameriku Kali u velikom finalu. Ceo taj uspešan ciklus zaokružen je godinu dana kasnije plasmanom grupnu fazu Kopa Libertadores.



tagovi

Bojaka Čiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara