©ManUtd
©ManUtd

Bogovski posao Boginje provincije: Rasmus Hejlund u Junajtedu za 83.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 14:56

Danac pre godinu dana stigao iz Šturma za 17.200.000 evra

Atalanta je napravila rokadu napadača i ostala u plusu 53.000.000 evra! Mnogi će u Bergamu biti ljuti i žaliti što je klub napustio sjajni Rasmus Hejlund, koji je prošle sezone nagovestio vanserijske mogućnosti u svojoj karijeri, ali je ovo jednostavno bio posao koji se nije mogao zaobići kada je u pitanju uprava kluba iz Bergama. Danac je danas zvanično postao igrač Mančester Junajteda, u transferu koji je težak 83.000.000 evra. Od toga je 74.000.000 fiksno, a 9.000.000 na osnovu bonusa.

Ostvski mediji pišu da se Erik ten Hag odlučio na riskantan potez tako što je napad poverio mladom napadaču, bez obzira na njegovu fantastičnu brzinu i vanserijski potencijal. Hejlund stiže iz objektivno malog kluba, u kojem ne postoji obaveza osvajanja trofeja, a dolazi na mesto gde ni mnoga velika imena nisu uspela da izdžre pritisak.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Danac navali Junajteda donosi karakteristike koje su joj nedostajale - agresivnost, prodornost, dubinu, fantastičnu brzinu…

"Izuzetno sam uzbuđen zbog ove prilike da san pretvorim u stvarnost. Odlučan sam da uzvratim za veru koju je klub pokazao u mene. Još sam u ranoj fazi karijere, ali znam da sam spreman da napravim ovaj korak i igram sa ovom grupom igrača svetske klase", rekao je Hejlund.

Ten Hag je očigledno odigrao ključnu ulogu u čitavom poslu.

"Kada sam razgovarao sa menadžerom znao sam da će ovo biti savršeno okruženje za moj razvoj. Uživam u prilici da radim sa jednim od najboljih trenera na svetu. Pod njegovim vođstvom i podrškom znam da ću biti sposoban da mostignem velike stvari, zajedno sa svojim saigračima i u ovom posebnom klubu", dodao je Danac.

Hejlundu je ovo već drugi ozbiljan transfer u karijeri. Atalanta ga je na leto 2022. godine dovela iz Šturma za 17.200.000 evra. U tom trenutku je to bila ozbiljna investicija za Boginju provincije, ali se ispostavilo da je to ustvari neverovatan tržišni potez italijanskog kluba.


tagovi

Rasmus Hojlund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara