Slaven Bilić (Reuters)
Slaven Bilić (Reuters)

Bod na Etihadu možda neće biti dovoljan, Biliću ipak preti otkaz?

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 00:05

Pojedini ostrvski mediji preneli informaciju da bi gazde Vest Bromvič Albiona ipak mogle da smene hrvatskog trenera

Pre više od mesec dana počelo je da se priča o Slavenu Biliću kao jednom od glavnih favorita za prvi otkaz u aktuelnoj sezoni Premijer lige. U tom trenutku je Vest Bromvič Albion imao tri boda posle 8. rundi u elitnom rangu engleskog fudbala. U narednih pet duela, zaključno sa večerašnjim podvigom i remijem protiv Mančester Sitija na Etihadu, ekipa sa Hotornsa je poboljšala učinak za četiri boda, upisala prvu pobedu i sada je samo dva boda daleko od sigurne zone. Međutim, odmah posle okršaja sa Građanima pojedini ostrvski mediji uključujući ugledni Tajms, objavili su da se hrvatskom stručnjaku ipak sprema otkaz.

Istina u pomenutoj seriji od pet utakmica jesu poraženi od Njukasla, doživeli debakl u režiji Kristal Palasa, ali posle velikog boda protiv De Brujnea i drugova priče o tome kako bi u narednih 48 sati mogla da padne odluka o tome da postane bivši, deluju pomalo začuđujuće. Pominje se i spisak potencijalnih naslednika na čijem se vrhu nalazi specijalista za opstane u Premijer ligi Sem Olerdajs, a prate ga Najdžel Pirson, Mark Hjuz, Edi Hau...

Izabrane vesti

Međutim, ne može se reći da ne postoje pomaci u pristupu igri i rezultatima Vest Broma. Možda ih još uvek Bilićevi izabranici ne osvajaju u meri u kojoj čelnici kluba očekuju, ali i prekid serije od 14 poraza u međusobnim duelima sa Mančester Sitijem nagoveštava da možda nije zgoreg još neko vreme istrpeti 52-godišnjeg stručnjaka.

Do kraja godine, njegovu ekipu očekuju okršaju sa Aston Vilom kod kuće, Liverpulom na Enfildu, odnosno povratak na Hotorns gde će gostovati Lids. Ostaje da vidimo da li će i tada biti na kormilu Vest Broma.


tagovi

Vest Bromvič AlbionSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara