Vitor Roke (©Reuters)
Vitor Roke (©Reuters)

Bliži se trenutak rastanka Barselone i Vitora Rokea

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 08:50

Posle Lacija i Evertona, Vitor Roke na radaru Sportinga

Izgleda da je prevremeni dolazak Vitora Rokea u Barselonu bio pogrešan potez. Odavno su Katalonci kaparisali napadača Atletiko Paranensea i uplatili brazilskom klubu 30.000.000 evra s idejom da ovog leta dođe na Kamp Nou. Ipak, Gavijeva povreda ubrzala je proces, te je transfer realizovan tokom zimskog prelaznog roka.

Pored fiksnih 30.000.000 evra, Barselona je klubu iz Kuritibe namenila i poveću sumu novca kroz bonuse (navodno oko 40.000.000). Verovalo se da je Vitor Roke igrač za velika dela, međutim, ispostavilo se da je 19-godišnjak svega osam meseci od dolaska u Barselonu postao nepoželjan. Nije uspeo da se nametne pod komandom Ćavija, a španski mediji navode i da tokom priprema nije ubedio novog trenera Hansija Flika da zaslužuje veće poverenje. U drugom delu prošle sezone odigrao je 353 minuta (16 utakmica) i dao dva gola, što je nedovoljan učinak za igrača od kog se očekivalo da bude među zvezdama tima.

Izabrane vesti

Početkom aktuelnog prelaznog roka pisalo se da je za mladog Brazilca zainteresovan Lacio, koji je imao plan da ga dovede na pozajmicu, a potom ukoliko ostavi dobar utisak otkupi za 25.000.000 evra. Kasnije se javio i Everton sa nešto većom ponudom - 28.000.00 za momentalan otkup, ipak, i to nije zadovoljilo apetite Đoana Laporte, koji traži oko 35.000.000 evra za ovog igrača, piše katalonski Sport.

Po informacijama novinara Releva, Matea Moreta, interesovanje za Rokea pokazao je i Sporting iz Lisabona, koji je navodno spreman da ispuni očekivanja Barselone za visinu obeštečenja.

Portugalski šampion je ovog leta prodao Paulinja u meksičku Toluku za skoro 8.000.0000 evra, ali je i dalje tu Viktor Đekereš. Šveđanin je po završetku prošle sezone bio na meti Arsenala i Čelsija, delovalo je da će brzo biti prodat, ipak, nosio je dres Sportinga i u meču Superkupa sa Portom i na startu Primeire. Moguće je da bi Rokeov dolazak značio i rastanak Đekereša sa Lavovima, s obzirom na to da do kraja prelaznog roka ima još dve nedelje.


tagovi

Vitor RokeBarselonaLetnji prelazni rok 2024Sporting Lisabon

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara