Nikola Milenković (AFP)
Nikola Milenković (AFP)

Bleki Milenković pregovara sa premijerligašem!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 20:44

Prema saznanjima Mozzart Sporta transfer je blizu realizacije

Tri dana nakon što je isplivala vest da bi Nikola Milenković posle sedam godina i 264 utakmice u ljubičastom mogao da napusti Fiorentinu, eto jasnog nagoveštaja o potencijalno novoj sredini srpskog štopera. Kako je prvi javio Đanluka Di Marcio, popularni Bleki pregovara sa Notingem Forestom, a prema saznanjima Mozzart Sporta, transfer u redove kluba u vlasništvu grčkog biznismena, odnosno gazde Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa, blizu je realizacije.

Kao jedan od glavnih razloga za rastanak Milenkovića i Viole nametnuo se novac, odnosno činjenica da toskanski klub oseća priličan teret Nikoline godišnje plate od 3.300.000 evra neto, odnosno 6.000.000 na bruto nivou. To svakako ne bi bio problem klubu koji je od leta 2022. godine potrošio 377.000.000 evra na dovođenje igrača.

Izabrane vesti

Jasno je da igre srpskih štopera na minulom Evropskom prvenstvu nisu prošle nezapaženo. Strahinja Pavlović iz Red Bul Salcburga korača ka Seriji A, a Milenković iz italijanske elite u po mnogima najmoćniju ligu na planeti.

Godinama unazad je nekadašnji štoper Partizana bio želja Mančester Junajteda, ali se odlazak na Old Traford nikada nije dogodio. Ipak, sada je realno da Bleki postane prvi srpski štoper u engleskoj eliti još od 2017. godine kada je Branislav Ivanović napustio Čelsi. Ako ne bude nepredviđenih okolnosti i nekakvih kočnica da putu do potpisa, Srbija će u sezoni 2024/25 imati četvoricu fudbalera u najjačoj ligi na svetu - Sašu Lukića (Fulam), Đorđa Petrovića (Čelsi), Kostu Nedeljkovića (Aston Vila) i Milenkovića.

Rođeni Beograđanin u 27. godini života ima tržišnu vrednost od 15.000.000 evra i još tri godine ugovora, pa će i Fiorentina moći lepo da zaradi od momka kojeg je 2017. godine platila Partizanu 5.500.000 evra. Nije isključeno da Milenković postane naveća prodaja u istoriji Viole kada je reč o štoperskoj poziciji. Po Transfermarktu, lider je Felipe Melo (25.000.000), ali pre petnaestak godina kada se Brazilac selio u Juventus, odlazio je kao zadnji vezni. Kada isključimo mela, ostaje rekorder Igor koji je prošlog leta za 16.150.000 prešao u Brajton, odnosno Matija Nastasić, svojevremeno prodat Mančester Sitiju za 15.200.000 evra.

Za sedam godina na Frankiju Bleki je odigrao 264 utakmice, postigao 17 i namestio pet golova. Trofej sa Fiorentinom nije osvojio, iako je igrao jedno finale kupa i dva puta se borio za pehar u Ligi Konferencije.


tagovi

Nikola MilenkovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara