Blamaža Dortmunda u Majncu, Nemci na pobedu od šestog mesta u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 20:21

Edin Terzić promenio deset igrača u odnosu na Pariz, Borusija primila tri gola za 11 minuta

Majnc slavi zlata vredne bodove, Dortmund morao da se spasava još veće sramote. Jer kada finalista Lige šampiona izgubi od davljenika tako glatko sa 0:3, kako to onda okarakterisati nego kao sramno izdanje.

Istina, dao je oduška Edin Terzić čak desetorici startera sa Parka prinčeva, šansu ukazao nekim igračima koji su imali malu minutažu tokom ove sezone, ili rekonvalescentima, međutim bez obzira na tu činjenicu mogli su i morali Milioneri mnogo, mnogo bolje. Pre svega da obraz ne kaljaju onakvim izdanjem iz prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

Kao izduvani balon izgledala je Borusija večeras u Majncu. Plašio se Terzić emotivnog i psihološkog pražnjenja nakon svega što se prethodnih dana događalo njegovim momcima, dobrim delom i zbog toga je dao priliku igračima koji su spremni da grizu (ili je makar trebalo da grizu), ali očito da je snaga volje domaćina da se sačuva ispadanja bila jača od volje nekih rezervista Borusije za dokazivanjem.

Epilog nije samo 3:0 na semaforu, nego i utisak da je još koja lopta mogla da završi iza leđa nesrećnog Aleksandera Majera, direktnog krivca za drugi gol, koji je definitivno posekao krila gostima.

Od starta je bilo jasno da su fudbaleri Majnca super motivisani. Leteli su po terenu, pritiskali, naterali Milionere da uđu u seriju grešaka, a rani gol zapalio je i navijače koji su potom bili vetar u leđa sve do kraja susreta.

Leandro Bareiro i Li Sung obeležili su utakmicu. Reprezentativac Luksemburga postigao je prvi gol i namestio treći, dok je Korejac dva puta matirao Majera.

Kod tog njegovog prvog pogotka, rezervni golman Borusije dao mu je loptu u noge...

Igrači Dortmunda izgledali su maltene mamurno, posebno u tih prvih pola sata. Majnc im je spakovao tri komada za samo 11 minuta. Terzić nije imao načina da probudi svoje momke i na poluvremenu je morao da posegne za izmenama.

Ubacio je prvotimce Džejdona Sanča, Julijana Branta i Jana Matsena, potom i dvojicu omladinaca - nije donelo neku naročitu promenu. Jeste se Borusija stabilizovala, međutim ni u jednom času nije uspela da ugrozi sigurnu prednost Majnca.

Ova tri boda izvukla su Majnc iz zone ispadanja, tako da ekipa Boa Henriksena sada sama odlučuje o svojoj subini u poslednjem kolu. Doduše, neće joj biti lako u Volfzburgu...

Zanimljivo je i to da Borusija nakon ovog poraza definitivno ostaje peta, a to je bio prvi preduslov da Nemačka zadrži šansu da naredne sezone ima šest predstavnika u Ligi šampiona. Sada je ostao onaj teži deo - treba u ovosezonskom finalu savladati Real Madrid. Ukoliko se to dogodi 1. juna na Vembliju, slaviće se u Frankfurtu, jer Ajntraht ima zagarantovano šesto mesto u Bundesligi.

Kako smo već konstatovali, za Madriđane će svim srcem navijati u Šahtjoru, koji će u slučaju slavlja Reala u finalu, imati direktno mesto u Ligi šampiona.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 48/

Subota

Menhengladbah - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Hak 9 - Dina Ebimbe 36/

Keln - Union Berlin 3:2 (1:2)

/Kajnc 45+1pen, Tiges 87, Dauns 90+3 - Knohe 15, Foland 19pen/

Frajburg - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Doan 29 - Sesa 38/

RB Lajpcig - Verder 1:1 (0:1)

/Šeško 61 - Zajvald 36ag/

Majnc - Dortmund 3:0 (3:0)

/Bareiro 12, Li 19, 23/

Nedelja

15.30: Darmštat - Hofenhajm

17.30: (1,37) Bajern (5,10) Volfzburg (7,75)

19.30: (4,40) Bohum (4,25) Bajer Leverkuzen (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara