Blagoj Georgijev (©Reuters)
Blagoj Georgijev (©Reuters)

Blagoj Georgijev rešio da kupi fudbalski klub

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 13:17

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i reprezentacije Bugarske se raspitivao za cenu deonica prvoligaša Arde iz Kardžalija

Dugogodišnji reprezentativac Bugarske Blagoj Georgijev je igračku karijeru okončao 2017. godine, a od tada traži sebi neku novu ulogu u fudbalu. Već nekoliko godina je rešen da kupi svoj klub i da se u njemu pita za sve, ali izgleda da nikada nije bio bliži tome da uspe u toj nameri nego ovog leta. Bugarski mediji pišu da je Georgijev rešio da kupi prvoligaša Ardu iz Kardžalija, odnosno da se zvanično raspitivao za cenu njenih deonica.

Georgijev je sklopio prijateljstvo sa engleskim biznismenom Džoom Diksonom i njihov plan je da zajedno vode klub. Probali su prvo da kupe Levski, kasnije i Vardar iz Skoplja, ali oba puta su blokirani.

Izabrane vesti

Sa Ardom ne bi trebalo da bude takvih problema, pošto je klub iz Kardžalija daleko manje primamljiva igračka i nema toliko zainteresovanih za taj klub. Arda nikada nije osvojila nijedan trofej, najveći uspeh je ostvarila u sezoni 2020/2021, kada je zauzela četvrtu poziciju. Time je izborila svoje prvo i zasad jedino učešće na međunarodnoj sceni, igrala je kvalifikacije za Ligu konferencije, ali je već na prvoj prepreci dvaput poražena od Hapoel Ber Ševe iz Izraela (0:2 i 0:4).

Kako javljaju mediji, Georgijev je u nedelju predočio plan koji ima za Ardu. Naime, on bi postao predsednik kluba, a sa njim bi ušao pul od nekoliko ozbiljnijih kompanija koji bi obezbedio milionski budžet. Ovaj 42-godišnjak, koji je igrao za Crvenu zvezdu od 2006. do 2008. godine, je istakao nameru da od Arde napravi najjači klub u Bugarskoj.

Podsetimo, pre petnaestak godina je tako i Ludogorec naprasno postao sila regionalnog fudbala. Vlasnik tog kluba Kiril Domusčijev je prvobitno nameravao da kupi CSKA Sofiju, međutim kada je blokiran u toj nameri iz prkosa je uzeo Ludogorec i tom prilikom poručio da će uzeti CSKA sve trofeje. U poslednjih 13 godina se nijednom nije desilo da klub iz Razgrada ne završi prvenstvo na prvom mestu. Sada slične namere ima i čovek koji je odigrao 50 mečeva za reprezentaciju Bugarske.



tagovi

Bugarska 1ArdaBlagoj Georgijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara