Luka Jović (©AFP)
Luka Jović (©AFP)

Bivši vezista Milana oštro po Joviću: Fali mu nešto, ne može da bude startni špic Rosonera

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 18:21

"Ostaje da se vidi da li može da poboljša stav na terenu, ali potrebno je više za ulogu startnog napadača Milana", kaže Masimo Ambrozini

Olivije Žiru je pred odlaskom iz Milana pa na San Siru uveliko većaju ko će u narednoj sezoni biti prvi špic Rosonera, a bivši fudbaler milanskog tima Masimo Ambrozini smatra da to ne može biti Luka Jović.

U susret jednom od derbija 30. runde Serije A između Fjorentine i Milana, njegovih bivših klubova, bivši reprezentativac Italije dotakao se Jovića, opisavši ga kao 'napadača kojem fali nešto', zbog čega smatra da ne može da bude 'devetka' 19-strukog šampiona Italije.

Izabrane vesti

Od letošnjeg dolaska u klub Jović nije uspeo da uzdrma Žiruov status startnog napadača, ali je i pored ograničene minutaže uspeo da postigne osam golova na 24 meča uz prosek od jednog gola na svaka 122 minuta. Međutim, zbog promenljivih partija koje pruža ove sezone, Ambrozini smatra da Jović nije odgovor na Milanovo pitanje - ko posle Žirua?

"Uvek sam imao taj osećaj da Joviću fali nešto", izjavio je 46-godišnji Italijan za Radio Bruno, pa nastavio:"On je igrač koji može da doprinese u izbalansiranim utakmicama, ali će se mučiti ukoliko mu date važniju ulogu. Milan mnogo stvara i napadači imaju mnogo šansi. Međutim, Rosoneri ne mogu da se oslone na Jovića kao startnog napadača sledeće sezone. Ostaje da se vidi da li može da poboljša svoj stav na terenu, ali potrebno je više za ulogu startnog napadača Milana", napominje Ambrozini.

Kao što smo već pisali u sredu, Žiru je dogovorio ugovor sa LAFC na godinu i po dana, te će čelnici Milana tokom leta izvršiti dugo najavljivanu rekonstrukciju napadačke linije. Tranfer guru Mateo Moreto je tokom jučerašnjeg dana pisao kako Rosoneri vide Jovića u timu i da planiraju sastanak sa njegovim agentom na kojem bi pregovarali o uslovima i dužini novog ugovora, budući da je po dolasku iz Fjorentine letos potpisao na samo godinu dana.

Međutim, sve i da Srbin ostane na San Siru, Milan namerava da tokom leta dovede novog centarfora, a najveća želja kluba je Džošua Zirkze, za kojeg i Arigo Saki veruje da bi bio vrlo dobro rešenje.

"Dečko ima talenat, deo je grupe koja igra odličan fudbal, a on je napadač koji voli da gradi igru. To znači da učestvuje u manevru i komunicira sa svojim saigračima. Sa Bolonjom je već postigao deset golova, što je mnogo. Mogu da vidim kako se uklapa u Milan, pod uslovom da Rosoneri zaista postanu kolektiv", ističe legenda Milana u izjavi za Gazeto delo Sport.


tagovi

Luka JovićMasimo AmbroziniMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara