Dijego Alonso (©Reuters)
Dijego Alonso (©Reuters)

Bivši selektor Urugvaja novi trener Panatinaikosa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 14:59

Dijego Alonso potpisao dvogodišnji ugovor sa atinskim gigantom

Spekulisalo se da bi kontroverzni predsednik Panatinaikosa Janis Alafuzos mogao da dovede Mauricija Sarija, međutim opcija je bila i više nego nerealna. Umesto Italijana, na kormilo giganta iz Atine je seo Urugvajac Dijego Alonso.

Ovaj 49-godišnji strateg je potpisao ugovor na dve sezone, a zvanična promocija pred grčkim novinarima zakazana je za utorak od 14 časova. Prethodne sezone je Alonso vodio Sevilju, ali se na klupi zadržao samo tri meseca. Nada se da će u Grčkoj da ostane duže, ali neće mu biti lako s obzirom na to da je za više od jedne decenije, koliko je Alafuzos na čelu kluba, promenjen dvocifren broj trenera.

Izabrane vesti

Koliko je gazda Zelenih težak za saradnju je na sopstvenoj koži osetio i srpski strateg Ivan Jovanović, koji je u decembru prošle godine dobio otkaz iako su zeleni imali samo bod zaostatka u odnosu na lidera, a kasnije i šampiona PAOK.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


Jovanovićeva zamena Fatih Terim se nije proslavio, kao njegov sunarodnik iz košarkaške sekcije Panatinaikosa Ergin Ataman i sredinom maja je dobio otkaz. Uspeli su Zeleni da osvoje grčki kup, ali to nije dovoljno da se sezona nazove uspešnom jer je prvenstvo okončano na četvrtoj poziciji. Alonso će pokušati da zaustavi plamen koji gori i opravda sebe posle loše epizode na jugu Španije na klupi Sevilje.

Alonso je kao igrač nastupao za razne klubove, između ostalih za Valensiju, Atletiko Madrid, Malaga i Penjarol, pa ima dosta iskustva. Kao trener je vodio Penjarol, Pačuku, Monterej, Inter Majami, Urugvaj i Sevilju. Osvojio je dve KONKAKAF Lige šampiona, sa Monterejem i Pačukom, kao i jednu meksičku Klausuru , takođe sa Pačukom. Sada će probati taj šampionski pelcer da prenese i u Grčku.



tagovi

Grčka 1PanatinaikosDijego Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara